Zwanger 19 jul 2018 Marleen Staal

Van A tot Sex: zo raak je sneller zwanger

Je krijgt geen handleiding standaard bijgeleverd als je een baby krijgt. Maar hoe je ze máákt, daar zijn wel talloze tips en tricks voor. Van seks apps tot je ovalatie plannen, er zijn veel manieren om sneller zwanger te raken. Met dit sexy stappenplan wordt het vast en zeker hot – en hopelijk ook happening – tussen de lakens.

Sneller zwanger

Laten we in de eerste plaats niet vergeten dat seks natuurlijk heel leuk hoort te zijn. Seks met een doel daarentegen kan dit plezier een beetje onderdrukken. Dus lees de volgende stappen vooral met heel veel liefde. En gebruik die liefde weer op andere momenten.

LEES OOK: Zo houd jij je seksleven romantisch als je zwanger probeert te worden

Stap 1: Bereid je goed voor

Voorbereiding is het halve werk. Als alle neuzen – en bepaalde mannelijke ledematen – dezelfde kant opstaan wat betreft jullie kinderwens, dan kun je gewoon beginnen. Het moge vanzelfsprekend zijn dat je stopt met anticonceptie als je zwanger wilt raken, maar je kan ook extra vitamines slikken. Zoals foliumzuur voor de vroege ontwikkeling van de baby of vitamine B6 voor om bepaalde hormonen te activeren.

Sommige stellen hebben het geluk dat het meteen raak is als de vonken en hormonen overvliegen, maar raak niet ontmoedigd als dit niet bij jullie het geval is. Maak eventueel een afspraak bij jullie huisarts als het voor je gevoel erg lang duurt.

Stap 2: Maak een plan… of niet

Seks plannen klinkt misschien alles behalve sexy, maar het kan een handig hulpmiddel zijn om regelmatig seks te hebben als dit er nog weleens bij inschiet. En seks heb nodig om sneller zwanger te raken.

Maak van tevoren wel afspraken met je partner: ga je het plannen of besluit je de eerste maanden ‘go with the flow’ te gaan? Als je een ‘schema’ wilt maken, dan is het tijd voor de volgende stap.

Stap 3: Leer je lichaam kennen

Het begint bij het kennen van je lichaam. Je denkt misschien dat je alles wel weet, maar de ovulatiecyclus is het grootste geheim der mensheid. Oké, misschien niet zo groot, maar omdat de ovulatie bij elke vrouw anders is, moet je uitzoeken hoe dit zit bij jou. Begin dus met het bijhouden van je cyclus. Wanneer ben je ongesteld en hoelang zit hiertussen.

Als een eitje vrijkomt heeft een zaadcel 12 tot 24 uur de tijd om hem (of haar dat is natuurlijk nog de vraag) te bevruchten. Gelukkig kan sperma in je lichaam maximaal vijf dagen rondzwemmen, dus als je (al dan wel niet geplande) seks hebt tijdens je ovulatie heb je de meeste kans om sneller zwanger te raken.

Stap 4: Meten is weten

Ovulatietesten zijn een uitkomst bij het weten wanneer je ovuleert, maar je kan dit ook zelf berekenen. Houd goed je menstruatiecyclus bij. Als je het aantal dagen eenmaal weet, trek dan van het totaal (stel dit is 28 dagen) 14 dagen af en je weet wanneer je ovuleert (in dit geval op dag 14).

Een andere handmatige methode is bijvoorbeeld het meten van je lichaamstemperatuur elke ochtend als je net wakker bent. Een dag na je ovulatie stijgt je temperatuur met 0,2 of 0,5 graden en stopt wanneer je weer ongesteld moet worden.

LEES OOK: Moeders vertellen de meest bizarre symptomen van tijdens hun zwangerschap

Iets te ingewikkeld? Je kunt het geld van honderden ovulatietesten besparen, door met apps te werken die je cyclus in kaart brengen zoals Glow en Kindara. Hierbij voer je wanneer je ongesteld bent, tekenen van ovulatie merkt, wanneer je seks hebt en zelfs wanneer je slaapt. Vervolgens berekent de app wanneer je het meest vruchtbaar kan zijn.

Stap 5: Herken de tekenen
Je kijkt er misschien nooit naar of het valt je niet echt meer op na al de jaren, maar je afscheiding vertelt je wat er in je lichaam gebeurt. En met name je baarmoeder. Als je hier normaal gesproken nooit last van hebt (of het is een beetje droog) en dit verandert in een ei-achtige substantie, dan kan dit een teken zijn dat je ovuleert.

Sommige vrouwen voelen daadwerkelijk hun eisprong, maar tekenen als buikkrampen, gevoelige borsten en ontzettende zin in seks hebben kunnen betekenen dat je ovuleert en je lichaam klaar is voor een bevruchting.

Stap 6: Ga dat bed in
Of de badkamer, de bank of de tui. Het maakt niet uit waar, maar het allebelangrijkste is: heb sex. En geniet er van. Elke dag een rollebol ritueel helpt niet om sneller zwanger te raken. Dus spaar je energie en gebruik dit op momenten dat je ontzettend zin hebt of weet dat je ovuleert. Zo voorkom je dat het een ‘moetje’ wordt en blijft het ook nog een beetje léuk.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Van A tot Sex: zo raak je sneller zwanger
Sluiten