Column 10 jan 2018 Muriel Oonincx

Snel weer zwanger: Het overkwam Muriel die na 5 maanden weer twee blauwe streepjes zag

Muriel heeft drie kinderen. Tussen nr 1 en nr 3 zit drie jaar verschil. ‘Een vriendin van mij zei het treffend, je hebt tussen mijn kinderen in gewoon nóg een kind gebaard.’ Of snel weer zwanger worden een goed idee is, legt ze uit in een persoonlijk verhaal.

‘Mijn man leerde ik kennen zo rond mijn dertigste. Na een paar jaar daten ging hij op zijn knieën. Als je dan 33 bent is dat het ideale moment om zwanger te worden en geheel volgens het boekje was ik drie maanden na ons huwelijk zwanger. Tijdens onze eerste date – ik herinner het me nog als de dag van gisteren – vroeg mijn man me hoeveel kinderen ik eigenlijk hoopte te krijgen. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit zo over nagedacht, maar floepte er drie uit. Hij dacht er hetzelfde over. Omdat ik mijn eerste kind kreeg bij 34 en die wens voor drie kinderen bleef, wilden we niet te lang wachten. Je weet niet of het lukt en hoe het loopt en mijn gedachte was ook dat als er te lang tussen de kinderen zat ik er niet jonger op werd. Ik was makkelijk zwanger van mijn eerste en hij werd van eerste wee tot het eind binnen vijf uur geboren. Ondanks de manuele placenta verwijdering – geen pretje – en een flinke knip daar beneden gingen we na ruim een jaar voor nummer twee. Binnen de twee jaar hadden we twee heerlijke, gezonde ventjes.

LEES OOK: In 2018 een kindje? Dan kies je vast deze naam.

Snel weer zwanger van de derde

Inmiddels was ik 36 en dacht ik letterlijk: laten we maar doorpakken nu we toch bezig zijn. Dan zijn we er maar vanaf. Zwanger zijn was niet mijn allergrootste hobby hoewel ik het wel heel knus vond om de baby in mijn buik te voelen bewegen. Op kerstavond, 5 maanden na de geboorte van mijn tweede zoon maakten we het gezellig op onze skivakantie. Het was de eerste keer weer (ja mijn lichaam moest flink ontzwangeren na de tweede). Ik dacht eerst nog: wat is de kans dat het in letterlijk één keer raak is? Bijna nul toch? Maar iets in mij zei de dagen erna dat we een kerstkindje gemaakt hadden.

En jawel, twee streepjes verschenen er op de test. De verloskundige praktijk keek verbaasd op toen ik weer voor de deur stond. ‘Jij weer, haha. Jullie zijn lekker bezig.’

Als je een perfectionist bent of als je snel stress ervaart kan het heftig zijn

Vaak wordt mij gevraagd hoe ik het ervaren heb om snel weer zwanger te zijn en drie jongens in korte tijd te hebben gekregen. Persoonlijk vind ik het een uitkomst. De zwangerschappen waren relatief makkelijk. De baby-, dreumes- en kleuterperiode met drie ukkies was zwaar. Echt zwaar. Maar we zijn er doorheen. De jongens zijn de dikste maten en zien elkaar echt als vrienden en leren ontzettend veel van en met elkaar. Het heeft denk ik allemaal te maken met hoe relaxed je erin staat. Als je een perfectionist bent of als je snel stress ervaart kan het heftig zijn. Nu zitten ze allemaal op de basisschool, zijn we uit de luiers en worden ze steeds zelfstandiger. De voordelen van kort op elkaar en snel drie zwangerschappen achter elkaar hebben bij mij goed uitgepakt.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Snel weer zwanger: Het overkwam Muriel die na 5 maanden weer twee blauwe streepjes zag
Sluiten