Zwanger 25 nov 2018 Daphne de Groot

Wow, deze moeder beviel binnen vier minuten (hoe dan?!)

Als je nu zwanger bent heb je vast wel de vele horrorverhalen gehoord van bevallingen die meer dan 48 uur duurden. Op de een of andere manier vinden mensen dat namelijk blijkbaar altijd bijzonder vermakelijk om te verkondigen aan vrouwen die hun eigen bevalling voor de deur hebben staan. Nou! Dan hebben we nu beter nieuws. Deze vrouw beviel binnen een paar minuten. Ha, zo kan het ook! 

Tom De Reys en Nicole Germay uit het Belgische Schoten zijn niet onbekend met snelle bevallingen. Hun oudste zoon Xander (2) was er binnen het uur. Maar hun nieuwste aanwinst Finn maakte het helemaal bont. Zij was er binnen vier minuten. ‘In de nacht van 31 oktober op 1 november maakte mijn vrouw me om 3.48 uur wakker en om 3.52 uur hadden we Finn in onze armen’, vertelt de trotse vader aan het AD.

Vroedvrouw te laat

Na de eerste snelle bevalling had het stel een vroedvrouw on stand by staan. Maar voordat zij het huis kon bereiken, was de klus al geklaard. Tom had gelukkig voor die tijd een boek gelezen over thuis bevallen. ‘Hoewel het eigenlijk niet de bedoeling was, heeft het ons zeker geholpen’.

LEES OOK: Nachtmerrie: draagmoeder bevalt van tweeling en beseft niet dat ze haar eigen baby weggeeft

Volgens de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen is zo’n razendsnelle bevalling een unicum. ‘Het komt echt heel weinig voor’, aldus woordvoerder Sjoerd van Leeuwen. ‘Ik sprak een verloskundige die het in twintig jaar tijd slechts één keer mee heeft gemaakt.’

Snel bevallen

Ben jij bijna aan de beurt? Wij duimen dat het net zo soepel gaat als bij Nicole. Zij is zelf erg blij hoe allebei haar bevallingen verlopen zijn. ‘Op het moment zelf is het natuurlijk schrikken. Maar achteraf bekeken was ik telkens blij met de manier waarop het is verlopen. Het was twee keer korte pijn. Om 5.30 uur lagen wij allemaal gezellig samen in bed. Het was net een droom.’

Vond je dit artikel leuk? Like ons!

AD.nl

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wow, deze moeder beviel binnen vier minuten (hoe dan?!)
Sluiten