De baby 22 jun 2017 Soraya Vogelaar

9x lekkere snacks voor je baby

Yes! Eindelijk mag je baby gaan genieten van ongepureerd voedsel. Na erwtenpuree en appelmoes gaat er een wereld voor hem of haar open. Met de volgende voedzame hapjes heb je altijd iets lekkers voor je baby bij de hand.

Het is vooral belangrijk dat je de snacks zo klein mogelijk snijdt voordat je deze aan je baby geeft. Een hele druif is bijvoorbeeld te groot, en door zijn structuur gevaarlijk (je kind kan er in stikken).

1. Plakjes banaan

Snijd een banaan in plakjes. Neem vervolgens elk plakje en snijd die in vier kleine partjes. Zo kan je baby het makkelijk opeten.

2. Tofu blokjes

Tofu is een goede optie omdat het klein en zacht is. Daarnaast zit het bomvol proteïne. Win-win!

3. Meergranen pannenkoeken

Bak ze zelf, dan weet je precies wat er allemaal in gaat. Kies voor een volkoren optie, zoals boekweit pannenkoeken. Breng ze op smaak met gepureerd fruit en yoghurt.

4. Stukjes perzik of mango

Dit zachte en zoete fruit zit vol vitaminen en vezels.

LEES OOK: Schattig! Deze trend in Japan heeft alles te maken met babybilletjes en perziken

5. Pasta

Kook de pasta goed zacht en zorg dat de pasta goed is afgekoeld. Kies ook hier weer voor een meergranen variant. Snijd de pasta in kleine stukjes.

6. Avocado

Avocado is door zijn zachte structuur voor je baby makkelijk om door te slikken. Wat betreft voedingsstoffen zit je ook wel goed: avocado bevat gezonde vetten en vezels.

7. Gestoomde groenten

Stoom wat dungesneden groenten zoals broccoli, worteltjes en aardappelen. Snijd ze in dunne reepjes en dan nog eens in kleine stukjes.

8. Kaas

Kies hierbij voor een kaas die mild van smaak is. Bijvoorbeeld mozarella of van die ‘kinderkaasjes’ die in slierten worden verkocht.

9. Volkoren brood, tortilla’s of muffins

Geef het brood of de tortilla’s extra smaak door ze te besmeren met een zelfgemaakte groentepuree.

Heb je de smaak te pakken? Met deze tips wordt je baby in no time een echte foodie.

Wat geef jij je voor vaste voeding aan je baby? Laat het ons weten op Facebook!

ParentingBabycenter

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
9x lekkere snacks voor je baby
Sluiten