#4 Smullen met je baby: recept voor meergranen pannenkoeken of wafels

Soraya Vogelaar 16 sep 2017 De baby

Nu je baby gewend is aan het eten van vast voedsel, is het leuk om hiermee te variëren. Deze wafels zijn een lekkere optie voor de lunch of lekker als tussendoortje. Want welk kind en (en ouder) is nou niet dol op pannenkoeken?

The Bump vroeg kookboekauteur Catherine McCord naar haar top recepten voor baby’s vanaf 1 jaar oud, dit recept komt uit haar boek Weelicious. Van dit recept kunnen jij en je baby allebei van genieten. Het stilt de lekkere trek en omdat het beslag meergranen bloem heeft, zorgt het er ook nog voor dat je langer verzadigd bent.

De ingrediënten

– 780 gram volkoren bloem
– 65 gram suiker
– 2 eetlepels bakpoeder
– 2 eetlepels baksoda
– 2 theelepels zout
– 1 groot ei, losgeklopt
– 240 mililitr karnemelk*
– 1 eetlepel plantaardige olie

* Als je geen karnemelk in huis hebt, kun je ook een eetlepel azijn of citroensap aan een glas melk toevoegen.

LEES OOK: 15x manieren om te voorkomen dat je later een moeilijke eter krijgt

De bereiding

1. Klop het ei, de karnemelk en de olie in een grote kom tot een mix.
2. Voeg vervolgens de droge ingrediënten zoals de bloem en de suiker toe en laat dit nét opgenomen worden tot een beslag.
3. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en vet het in met olie of boter.
4. Giet een eetlepel van het pannenkoeken beslag in de pan en ernaast nog een paar keer een eetlepel. Zo kun je allemaal kleine pannenkoeken bakken voor je baby.
5. Draai de pannenkoekjes na een minuut of 2 om en bak de andere kant nog een minuut.

Als je een wafelijzer hebt, is dit recept ook lekker om wafels van te bakken. Volg dan gewoon de instructies bij het wafelapparaat om ze te bakken.

Eet smakelijk!

Wil je ook een keer uiteten met je baby? Deze vier moeders delen hun tips.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

The BumpBeeld Ambitious Kitchen

Reageer op artikel:
#4 Smullen met je baby: recept voor meergranen pannenkoeken of wafels
Sluiten