De mama 4 okt 2017 Susan Dalstra

Moeder doet smeekbede: maak alsjeblieft een foto van mij en m’n gezin

Moeder Joelle Wisler heeft er tabak van dat ze altijd degene is die een foto maakt van dierbare familiemomenten. Het resultaat: een Instagramfeed zonder foto’s met haar kinderen, op wat onhandig genomen selfies na. 

‘In mijn feed zie je natuurfoto’s, memes, gek genoeg een hoop foto’s van een boom die ik mooi vond afgemaakt met een paar zelfbewuste selfies waarop ik een tikje wanhopig probeer op de foto te komen’, schrijft Joelle. ‘Maar als ik wil dat mijn kinderen weten dat ze daadwerkelijk een moeder hadden (en niet een random vrouw die hen boterhammen aanreikt en hun haren kamde), zijn selfies de enige manier waarop ik in het familiealbum kom. Het is de enige manier waarop ik in de toekomst gezien wordt als een actieve deelnemer aan mijn eigen leven.’

De grootste eikel

Wanneer ze iemand vraagt een foto van het hele gezin te maken, gaat dat niet zonder slag of stoot. ‘Er wordt een heel ding van gemaakt. Ze rollen met hun ogen, mopperen. ‘Oh god, iemand vraagt ons vijf seconden stil te staan en te lachen, dit is het ergste wat ons ooit is overkomen’. Het is alsof ieder familielid een wedstrijdje begint wie de grootste eikel kan zijn. Ik hou van ze, maar soms zijn de irritantste personen die ik ooit heb ontmoet.’

LEES OOK: Zwangere vrouw poseert met 20.000 (!) bijen in fotoshoot

Herinneringen

‘Ik ben de hele tijd met mijn kinderen, en toch zijn er amper foto’s van ons samen tenzij ik degene ben die de foto maakt. Moeders zijn geneigd de herinneringen en mooie momenten te verzamelen. Wij zijn degene die zeggen: ‘We gaan het leuk hebben en iedereen gaat dit dierbare moment herinneren, verdomme’. Ik heb het hele ding georganiseerd. Ik heb de lunch gemaakt. Ik heb alle verloren spullen teruggevonden zodat we daadwerkelijk het huis uit konden. Ik heb al deze shit magisch gemaakt. Ik verdien het om op die verdomde foto te staan.’

Onbevangen

Daarom vraagt ze: laat iemand, wie dan ook, een foto van ons samen maken. ‘Gewoon wat foto’s van hoe ons leven er samen uit ziet, hoe we een gezin zijn. Onbevangen foto’s. Knuffelen met de kinderen, lachen, stoeien, zwemmen. Ik beloof me dat ik me 20 jaar lang niet druk zal maken om hoe m’n haar zit en dat ik geen make-up draag op de foto. Ik zou het gewoon heel leuk vinden om een foto van mezelf te hebben die niet door mijzelf is gemaakt. Laten we elkaar beloven dat we meer foto’s maken van moeders, want laten we eerlijk zijn: we zijn behoorlijk slecht in foto’s maken van onszelf.’

Happy birthday to @shurrrobb today. We are all happy you were born 42 years ago. You’re the best dad and partner in life even though you really like to go uphill a lot.

Een bericht gedeeld door jowisler (@jowisler) op

The lake! #iforcemychildrentotakepictureswithme

Een bericht gedeeld door jowisler (@jowisler) op

Current moods.

Een bericht gedeeld door jowisler (@jowisler) op

In verwachting en wil je dat graag vastleggen? Dít is het beste moment om een zwangerschapsshoot te houden.

Scarymommy

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Moeder doet smeekbede: maak alsjeblieft een foto van mij en m’n gezin
Sluiten