Schattig én grappig! Deze slapende vader wil zijn huilende baby sussen

Papa zijn is een fulltime job dus ja, ook als je slaapt. Wanneer de baby geboren is, krijg je het ouderinstinct er gratis bij. Op het YouTubekanaal van America’s Funniest Homevideo’s verscheen een geestig filmpje dat dit onomstotelijk bewijst.

De kersverse vader is zo uitgeput dat hij zijn ogen niet meer open kan houden. Naast hem zit zijn (denken we) vrouw met de huilende baby in haar armen. De reactie van de slapende vader op zijn huilende kind is te schattig!

Vaderinstinct net zo sterk als moederinstinct

De reactie van de vader is niet zo gek, want het vaderinstinct blijkt volgens Frans onderzoek, gepubliceerd in Nature Communications, net zo sterk als dat van moeders. Professor Nicolas Mathevon van de universiteit van Lyon en zijn team onderzochten 27 kersverse vaders en 29 moeders uit verschillende landen. Zij moesten tijdens het onderzoek het geluid van hun eigen huilende baby eruit pikken. Wat bleek? Zowel de vaders als moeders konden dit even goed.

LEES OOK: Echt waar: volgens onderzoek hebben kersverse vaders meer last van slaaptekort dan moeders

Herkenbaar

De papa uit het filmpje blijkt niet de enige te zijn bij wie het vaderinstinct ook tijdens het slapen de overhand neemt. De Amerikaanse website Huffington Post plaatste het filmpje online en daar verschenen veel reacties onder van verschillende ouders die iets soortgelijks hebben meegemaakt. Zo zegt iemand: ‘Ik heb het hoofdje van mijn baby weleens gekust. Althans, dat dacht ik! Het was namelijk mijn kussen. Mijn kindje lag gewoon in haar eigen kamertje.’ Een andere ouder reageert: ‘Mijn man hoorde een van onze kindjes huilen ‘s nachts. Hij pakte het dekbed en begon er heel lief mee te sussen. De struggle is real!’

Heb jij ook weleens zoiets gedaan in je slaap? Deel het met ons op Facebook!

Wil je niets meer missen? Like ons dan op Facebook, zo blijf je op de hoogte.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Schattig én grappig! Deze slapende vader wil zijn huilende baby sussen
Sluiten