Ben je 20 weken zwanger? Dan gaat een nacht slapen dus ongeveer zo

2.00 ’s nachts

In paniek schrik ik wakker: “Oh nee, we hebben nog geen geboortekaartjes. We hebben zelfs nog geen naam! Straks gaat hij/zij als Baby door het leven. Wat alleen maar cool is als hij/zij ook goed kan dansen zoals de hoofdpersoon in Dirty Dancing. Dat zou trouwens wel echt tof zijn. Hoe gaat dat liedje ook alweer? Hè kak, nou heb ik dat in mijn hoofd.

Tralalala, time of my liiiife tralala. Toch erg dat Patrick Swayze dood is. Net als Michael Jackson. Hoe zou het eigenlijk met zijn kinderen zijn? Paris is best een leuke naam voor de baby. Of toch niet, want na die aanslagen had iedereen zo’n profielfoto met  Je Suis Paris. Aanslagen. Terrorisme. Wat doe ik de baby aan? In wat voor wereld gaat mijn kindje opgroeien? Oké, niet huilen nu. Slapen moet ik. Ja. Lekker slapen. Dat is ook beter voor Baby-zonder-naam.”

4.00 uur

Drijfnat van het zweet word ik wakker. “Wat een bizarre droom was dat! Hoezo zou ik gaan bevallen van een konijn? Dat komt door de peuter. En door Dick Bruna. Want na dat boekje over Nijntje denkt de peuter dat ik een konijn in mijn buik heb. Zou bevallen wel een stuk makkelijker maken. Oh god. Ik moet gaan bevallen. Misschien wil vriendlief dat deze keer wel doen?

LEES OOK: Ben je als new mom vaak moe? Met deze voedingstips krijg je meer energie

Het is ook gewoon niet eerlijk verdeeld. Negen maanden met zo’n buik en hormonen en dan ook nog bevallen. Het is toch ook zijn kind? Ik sta er gewoon helemaal alleen voor. Slecht geregeld dit. En dat noemen ze feminisme. Wel de lusten, niet de lasten, zo werkt dat met mannen. Het lijkt verdorie de oertijd wel. Gaat ie nog snurken ook. Oeps, ik schopte iets te hard denk ik. Nu is ie wakker. En boos. Snel mijn ogen dicht.”

5.30 uur

Wakker met rommelende maag. Hongerrr!! Ik wil NU een kroket. Met sambal. Zou hij wakker worden van de frietpan? Hmm, er zijn ook nog roze koeken. En een bus slagroom. Laat die roze koeken maar zitten. Die worden toch gemaakt van insecten? Best ranzig, eigenlijk. Maar ja, mijn kroketten worden ook gemaakt van dode beesten. Daar was laatst zo’n documentaire over. Ging over van die kleine biggetjes. Zo zielig. En ze gingen zo hard krijsen in die vrachtwagen, ze wilden natuurlijk bij hun mama blijven en dat ging niet. En en en en… *hormonale huilbui*

7.00 uur

De peuter word wakker en mijn lief en ik dus ook. “Of ik lekker geslapen heb? Nee niet echt. Ja schat, ik weet dat slapen belangrijk is en dat ik uitgerust moet zijn als de baby komt. Waardoor ik wakker lag? Oh, niks bijzonder. Iets met Michael Jackson, aanslagen, konijnen, kroketten en biggetjes. Zijn er nog roze koeken trouwens?”

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ben je 20 weken zwanger? Dan gaat een nacht slapen dus ongeveer zo
Sluiten