De baby 2 mrt 2019 Chiara Izelaar

Slapen jouw katten graag naast je baby? Dit is waarom ze het heerlijk vinden!

Hoewel er mythes rondgaan die beweren dat katten en baby’s niet samengaan, is dit in de meeste gevallen niet waar. Natuurlijk moet je je katten goed voorbereiden op de komst van je baby, maar over het algemeen zullen jouw viervoeters verliefd worden op je kleintje. Binnen de kortste keren zullen jouw katten jouw baby zo goed als stalken.

Tenzij je kindje allergisch is voor katten hoef jij je nergens zorgen om te maken. Net zoals honden loyaliteit naar hun kleine baasjes tonen, willen katten hun gevoelens ook uiten. Dit doen ze vaak door naar hun gezinsleden te luisteren, aan ze te ruiken, ze aan te raken en observeren. Aha!

Symbiotische relatie

Katten zijn al jarenlang huisdieren waardoor er sprake is van een wederzijdse symbiotische relatie tussen viervoeters en hun baasjes. Een symbiotische relatie ontstaat wanneer twee verschillende organismen – in dit geval mensen en katten – al jarenlang samenleven en daarom een duurzame verbintenis met elkaar hebben. Dit is één van de redenen waarom katten graag tegen hun baasjes aanliggen.

Daarnaast zijn katten ontzettend nieuwsgierig, en kinderen zijn nieuw, anders en interessant. Met de komst van de baby vult het huis zich met nieuwe geluiden, bewegingen en geuren. Daarmee is de nieuwsgierigheid van je huisdier binnen één klap gewekt. De reden waarom jouw katten je baby als het ware achtervolgen is omdat zij je kindje willen verkennen.

Better safe than sorry

Hoewel het super schattig is dat je kat alles behalve jaloers is op je baby, is het nooit aan te raden om je huisdier en je kleintje alleen te laten. Baby’s én katten zijn super onvoorspelbaar, en het zou zomaar kunnen dat je kat schrikt van een onverwachtse beweging van je kindje. Het is daarom altijd aan te raden om de twee goed in het vizier te houden. En dan kun je natuurlijk gelijk super zoete kiekjes van het paar maken!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ира Гроха, мать мейнкунов (@busy_mom_happy_son) op

Deze geinige illustraties leggen het verschil uit tussen katten en baby’s

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Slapen jouw katten graag naast je baby? Dit is waarom ze het heerlijk vinden!
Sluiten