De baby 16 jul 2017 Soraya Vogelaar

Deze dingen kun je liever uit de babykamer halen als je wilt dat je baby beter slaapt

Heb je alles al geprobeerd en lukt het maar niet om je baby goed te laten slapen? Neem eens een kijkje in de babykamer. Wie weet zorgen de volgende items ervoor dat je baby minder goed kan slapen.

1. Een mobiel

Het idee is natuurlijk dat je baby iets leuks heeft om naar te kijken terwijl ‘ie in slaap valt. Maar als de mobiel te kleurrijk, leuk of luidruchtig is, heeft dit juist een tegenovergesteld effect. Het houdt je baby wakker. Sommige versies zijn dan ook speciaal gemaakt om je baby ermee te laten spelen, andere juist om te helpen je baby in slaap te krijgen. Kies dus voor een mobiel die rust geeft of haal de drukke weg voor het slapengaan.

2. Een nachtlampje

Het gaat dan vooral om de lampjes die te fel licht geven. Die kunnen je baby wakker houden. Een donkere kamer is vaak beter voor je baby om in te slapen. Maar het kan ook dat jee baby juist beter slaapt als er een beetje licht in de kamer aanwezig is. Kies er dan eentje die niet teveel afleidt, vermijd bijvoorbeeld een nachtlamp die verschillende kleuren licht afwisselt.

3. Speelgoed

Vooral als er teveel van rondslingert in de babykamer. Het werkt net als een televisie in de slaapkamer bij ons volwassenen. Het leidt af. Door al het speelgoed om zich heen kan je baby meer zin krijgen om te spelen dan om te slapen. Het advies: houdt de slaapkamer zo rustig mogelijk en speelgoedvrij. Berg al het speelgoed op, op een aparte plek zodat het de kleine niet kan afleiden voor het slapengaan.

LEES OOK: Baby’s en katten: waarom hebben die twee een hekel aan elkaar?

4. Een heater

Of de verwarming aanhebben. Een te warme kamer zorgt voor een slechte nachtrust, vooral ook omdat baby’s zelf nog niet goed hun lichaamstemperatuur kunnen reguleren. In de eerste zes tot acht levensweken is 20 graden een goede slaapkamertemperatuur. Daarna ligt de ideale temperatuur voor een baby tussen de 15 en 18 graden. Daarbij komt natuurlijk ook dat je baby met een dekentje slaapt of een wat warmere pyjama aanheeft.

5. Lichte gordijnen

Zoals eerder gezegd is een donkerdere slaapkamer dus fijn voor een goede nachtrust. Let naast het lampje ook op de gordijnen. Als je baby gaat slapen wanneer het nog licht buiten is en de gordijnen dit licht doorlaten kan ‘ie moeilijker in slaap vallen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je baby ‘s ochtends eerder wakker wordt door het licht van de zonsopkomst dat naar binnen schijnt.

6. Een white noise machine

White noise helpt om baby’s beter te laten slapen. Maar als het volume van de machine te hard staat of op een raar geluid helpt het de boel niet. Het verstoort de kalme rust van je baby en te hard geluid kan zorgen voor gehoorschade. Zorg er dus voor dat het een kalm geluid is dat op een laag volume staat dat net aan het omgevingsgeluid kan wegfilteren.

Ook mooi rustig en neutraal: een witte babykamer.

Wil je niets meer missen? Like ons dan even op Facebook.

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze dingen kun je liever uit de babykamer halen als je wilt dat je baby beter slaapt
Sluiten