De mama 11 nov 2017 Soraya Vogelaar

5 goede redenen om te slapen als je baby een dutje doet

De keuze tussen in alle rust opruimen en een dutje doen als je baby slaapt kan een lastige zijn. Tip van ons: kies toch maar voor dat uurtje slaap tussen de middag. Wij geven je vijf goede redenen om je te overtuigen.

1. Je hebt de workout van je leven achter de rug

Een bevalling is toch wel de meest intense warkout die kunt hebben. Er gebeurt zo ontzettend veel met je lichaam. Niet gek dus dat je ook een paar uur extra slaap nodig hebt. Er is geen perfecter moment om een uiltje te knappen dan wanneer je baby ook een dutje doet.

2. In dezelfde kamer slapen is goed

Over co-sleeping zijn de meningen behoorlijk verdeeld. Maar je kunt ook samen slapen zonder in hetzelfde bed te slapen. Als je baby toch al bij jou op de kamer slaapt in zijn eigen wiegje, kun jij net zo goed in je bed gaan liggen.

LEES OOK: 9x dingen die je denkt als je baby nog niet wil doorslapen

3. Het zorgt ervoor dat jij en je baby hetzelfde ritme ontwikkelen

Waarschijnlijk heb je de neiging om te gaan schoonmaken op het moment dat je baby ligt te slapen. Met als gevolg dat je zelf moe bent wanneer de kleine wakker wordt. Pas je aan aan je baby. Want: jij bepaalt niet het ritme van je dag, maar je baby. Door op hetzelfde moment een dutje te doen, voel je je ook minder vermoeid als je baby wakker is.

4. De nachten zijn niet altijd rustig

En dat is nog een understatement. Tijdens de eerste paar maanden wordt je baby meerdere keren per nacht wakker. Om er niet als een zombie uit the Walking Dead uit te zien, kun je tegelijkertijd met je baby een dutje doen. Dan ben je er ook helemaal klaar voor als je ‘s nachts vijf keer je bed uit moet.

5. Omdat je een dutje verdient

Do we need to say more? Omdat je een moeder bent wil nog niet zeggen dat je uithoudingsvermogen oneindig is. Gun jezelf dus een pauze.

Zzzz..8 tips om je baby te laten slapen tijdens een middagdutje..

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Brit + Co

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 goede redenen om te slapen als je baby een dutje doet
Sluiten