De baby 22 mei 2018 Susan Dalstra

10 pijnlijke waarheden die iedere ouder met een slapeloze baby herkent

Heb jij ook een slapeloze baby? Een baby die je hele nachten wakker houdt? Dat betekent simpelweg: overleven. Gedeelde smart is halve smart, dus daarom: 10 dingen die iedere ouder met een slapeloze baby herkent.

1.  Je liefde voor goede koffie is veranderd in een medicinale noodzaak om te overleven. Dat betekent dat je iedere koffie die voor handen is drinkt. Heet, koud, slap, sterk? Maakt niet uit, geef het me.

2. Je wil iedereen die zelfvoldaan meedeelt dat zijn/haar baby de hele nacht doorslaapt het liefst slaan.

3. Mensen geven je goedbedoeld advies, maar in je staat van slaaptekort wil je ze het liefst door elkaar schudden en ‘DENK JE DAT IK DAT NIET GEPROBEERD HEB?!’ naar ze schreeuwen.

4. Je hebt gegoogled of je kan overleven op drie uur slaap per week en hebt belachelijk veel tools in huis gehaald in de hoop dat die je baby laten slapen.

LEES OOK: Waarom het heel normaal is als je baby ‘s nachts niet doorslaapt

5. Je gaat iedere avond naar bed met ogen die uit je kassen rollen, kapot van vermoeidheid. Om vervolgens uren lang wakker te liggen met de doodsangst dat je baby nu iedere seconde wakker kan worden.

6. Je vraagt je af of je kind soms een kind van Satan is op het moment dat het begint te huilen wanneer je nét in slaap gevallen bent.

7. Je overweegt je man te smoren in kussens wanneer hij onverstoord doorslaapt wanneer de baby weer wakker wordt. Soms haal je ‘s nachts gewoon even ferm naar hem uit, zodat hij ook de pijn van een verstoorde slaap kan ervaren.

8. Iedere ochtend dat je opstaat, vraag je jezelf af hoe je de dag door gaat komen.

9. Op sommige dagen, na een lange nacht waarin je meerdere keren bent wakker geworden, wil je alleen maar huilen. Wanneer je dan huilt, voelt het alsof je nooit meer kan stoppen.

10. Die ene miraculeuze keer dat je baby wel doorslaapt, word je nog steeds meerdere keren wakker om vervolgens te bedenken dat je baby nog niet wakker is geworden en je nu wel moet checken of je baby nog wel ademt.

Geloof het of niet, maar volgens dit onderzoek hebben kersverse vaders meer slaaptekort dan moeders.

Niets meer missen? Like ons op Facebook!

Mama Mia

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 pijnlijke waarheden die iedere ouder met een slapeloze baby herkent
Sluiten