De baby 1 nov 2018 Marleen Staal

6 Slaaphacks voor je baby om hem ein-de-lijk in slaap te krijgen

Van ‘slaap kindje slaap’ in vier verschillende toonhoogtes zingen tot in de kinderwagen hobbelen tot het donker wordt. Als je alles hebt gehad, dan willen deze slaaphacks misschien wel een een duit in het slaapzakje doen.

Slaaphacks baby

Als je de ‘moe’  in moeder inmiddels hebt ontdekt en je kleintje met geen mogelijkheid in dromenland te krijgen is, dan kan een mens wanhopig worden. Als zelfs geen ritje in de auto of het zoveelste slaapliedje werken, dan hebben we gelukkig altijd nog de wondere wereld van de techniek. Deze vernuftige hoogstandjes kunnen jouw slapeloze kleintje misschien net dat duwtje naar dromenland geven.

Slaapspray

Je zou in eerste instantie denken dat het een verzonnen hersenspinsel van een wanhopige ouder is, maar er bestaat wel degelijk zoiets als een slaapspray. Hoe het werkt? De kalmerende werking van lavendel dat je spuit op het matrasje van je baby, kan hem helpen ontspannen. Niet elke baby is er gevoelig voor, maar het is het proberen waard. Al is het maar voor jezelf als jij na weer een onderbreking in de nacht niet meer in slaap kan komen.

Bron

Verzwaarde slaapzak

Je hebt honderd verschillende soorten slaapzakjes voor baby’s. Van slaapzakjes waarmee je hetzelfde effect creëert als inbakeren tot verzwaarde slaapzakjes. Deze laatste helpt wakkere baby’s in slaap te komen. Doordat er extra gewicht in het slaapzakje zit genaaid ligt er een zachte druk op het lichaampje van je kind en dat zorgt ervoor dat spartelende beentjes kunnen ontspannen. Plus het helpt je kleintje ook wat dieper te slapen. Handig als je het altijd moet doen met korte hazenslaapjes.

Babydeepsleep

Bron

Zelfwiegend bedje

Een automatisch zichzelf verschonende luier moet nog worden uitgevonden, maar dit zelfwiegend bedje is al een hele stap vooruit. Over letterlijk iets uit je handen nemen gesproken. Het bedje mag dan ook zeker wat kosten, 1160 dollar, maar voor die prijs krijg je niet alleen een design waardig bedje, het kan ook zeker helpen bij slapeloze nachten van je baby. En als je grote familie plannen hebt, kan het zeker de investering waard zijn.

Hoe het werkt? Door de sensoren, motoren en speakers in het bedje wordt eigenlijk de baarmoeder nagebootst. Als je baby huilt, gaat het bedje vanzelf zachtjes wiegen en geluidjes maken en is je baby na 3 minuten nog steeds ontroostbaar, dan houdt het bedje op en zul je toch echt zelf moeten checken of er geen luier moet worden verschoond.

Afbeeldingsresultaat voor Snoo smart sleeper

Bron

Zen Swaddle

De Zen Swaddle heb je in vele soorten en maten en is eigenlijk een slaapzakje dat jouw aanraking op de baby nabootst. Je kleintje is lekker ingepakt, wat hem een veilig en comfortabel gevoel geeft. Het helpt hem lekker door te slapen en je kan kiezen of je de armpjes eruit of erin laat.

Bron

White Noise schaap

Dit überschattig schaapje is niet alleen heel leuk om naar te kijken, het heeft ook een bijzondere functie. Het helpt namelijk je kindje in slaap te laten vallen door de geluiden die het kan maken. Van een hartslag tot baarmoedergeluiden, je kunt uit echt van alles kiezen. Deze white noise geluiden hebben ontzettend veel voordelen voor het slapen. Daar schreven we al eerder over. Na twintig minuten gaat hij ook weer automatisch uit, genoeg tijd om lekker bij weg te doezelen.

 

Bron

Baby Shusher

Je zal in eerste instantie denken ‘wat voor vreemde pepermolen is dit nou weer?’ maar de Baby Shusher is een handig apparaatje om je kindje in slaap te krijgen. Hij doet namelijk het ‘ssh’-werk voor je. Hij maakt een ritmisch, sussend geluid dat heel vertrouwd klinkt voor de baby. Zet de ‘sh’-er naast het bedje en je kindje is weer gerust gesteld.

Baby Shusher

Bron

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
6 Slaaphacks voor je baby om hem ein-de-lijk in slaap te krijgen
Sluiten