De mama 26 jun 2019 Gina Koninkx

De skinny pregnancy trend: zó dun zijn dat je amper ziet dat je zwanger bent ten koste van alles

Denken we net zo ver te zijn dat #selflove en #bodypositivity de boventoon voeren, komt er weer een andere trend aanwaaien. Eerlijk gezegd zijn wij best wel in shock en we hopen maar dat we dit geen echte trend hoeven te noemen want sommige zwangere vrouwen willen zó dun zijn dat je hun babybuikje amper ziet.

De skinny pregnancy trend kunnen we misschien geen trend noemen maar wel een schokkend fenomeen. Er is namelijk een enorme groep vrouwen (vooral aanwezig op social media) die zo dun mogelijk willen blijven tijdens hun zwangerschap zodat je hun babybuikje amper kunt zien. In ieder geval niet van de achterkant.

Skinny pregnancy is een hype op social media

Dat je gezond wil leven tijdens je zwangerschap is natuurlijk logisch. Yoga en (aangepast) sporten is dan ook echt geen probleem maar onder de hashtag #fitmom kom je afbeeldingen tegen van vrouwen die in week 38 nog liggen te bankdrukken in de sportschool en echt heel dun zijn. Dat terwijl ze een baby in hun buik dragen die natuurlijk iedereen niets liever dan gezond op de wereld wil zetten.

Het lijkt bijna een trend te zijn om er van achter niet zwanger uit te zien. Het is absoluut niet erg dat je een gezonde levensstijl hanteert natuurlijk maar het mag absoluut niet ten koste gaan van je eigen gezondheid en al helemaal niet van die van je baby. Sommige vrouwen eten voor amper één persoon terwijl je voldoende voedingsstoffen moet binnenkrijgen óók nog eens voor je baby.

De rol van social media

De fitmoms verzamelen zich vooral op social media. Onder sommige foto’s vind je ellenlange discussies met comments op vrouwen die er super skinny uitzien tijdens hun zwangerschap. Natuurlijk heeft iedereen een andere bouw en is een zwangerschap bij de een nou eenmaal veel zichtbaarder dan de ander maar het moet geen nieuw schoonheidsideaal worden.

Hoeveel maanden denk jij dat deze vrouw zwanger is (zonder te spieken)?

View this post on Instagram

Feeling emotional as we pack up our home this weekend to move to the new house 🏠🙋🏼‍♀️ So many memories in this home with Evaliah- we bought it and moved in when she was 4 months old and we are leaving with a little girl 👧🏼💔 I’m so excited to get renovating on the new house though, should I VLOG the renovations? #minime #matching #29weekspregnant

A post shared by hannahpolites (@hannahpolites) on

Ruim 7 maanden is het antwoord, en dat is best wel shocking. Uiteraard is ieder lichaam anders en heeft iedereen een andere bouw. Soms heb je een enorme buik en andere vrouwen krijgen amper een buikje maar laten we een skinny pregnancy als schoonheidsideaal vooral niet promoten onder elkaar.

Amy Schumer

Gelukkig zijn er ook genoeg vrouwen die laten zien hoe het er in werkelijkheid aan toe gaat. Daarom hier een fantastische foto van Amy Schumer.

View this post on Instagram

Sending out love to the moms shaming me for doing standup last night! #tinystairs #schumerpumprules pic by @mofischhh

A post shared by @ amyschumer on

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De skinny pregnancy trend: zó dun zijn dat je amper ziet dat je zwanger bent ten koste van alles
Sluiten