De baby 13 nov 2018 Daphne de Groot

Sinterklaas vieren met je baby is awesome en dit is waarom

‘Sinterklaas vieren met je baby? Hè? Daar herinnert hij zich toch helemaal niets meer van later!’ Nee, dat is waar. Maar is dat dan genoeg reden om het ook meteen niet te doen? Want dan kunnen we heel wat andere dingen ook wel laten.

Je baby herinnert zich ook niet dat veel te dure pakje wat je voor hem kocht en waar hij maar twee weken in bleek te passen. Maar dat betekent niet dat jij daar niet heel erg veel lol van hebt gehad op dat moment. Sommige dingen doe je ook gewoon omdat je ze zélf leuk vindt. Dus, Sinterklaas vieren met je baby: wij zeggen YES! Maar ja, hoe doe je dat dan? Precies zoals je dat ook met oudere kinderen zou doen. Een aantal tips.

1. Schoentje zetten is awesome, vooral als het een miniatuurschoentje is

Dit is vooral een heel leuke tip voor de vaders onder ons. Zet dat schoentje klaar met een piepklein chocoladelettertje er in. Wat je natuurlijk vervolgens helemaal door mama op laat eten (dat spreekt voor zich). Smelt!

2. Sinterklaas met je baby: tradities zijn belangrijk

En door lekker vroeg te beginnen, leert hij dat.

3. Go budget

Als je pakjesavond groter gaat vieren (bijvoorbeeld met opa en oma), zet dan een budget voor iedereen die erbij is. Niet dat je straks overspoeld wordt met speelgoed voor je uk dat hij helemaal niet nodig heeft.

4. Weet je nog, die iets te dure fles parfum?

Mocht je nou niet besluiten om voor een budget te gaan, is dit natuurlijk ook een prima gelegenheid om weer eens een mooi cadeautje voor jezelf te krijgen. Van baby, voor mama. Ahhh, dat is lief!

LEES OOK: 15 universele waarheden over het moederschap

5. Het maakt niet uit wat je voor hem koopt

Want waarschijnlijk vindt hij het cadeaupapier waar het in verpakt is velen malen interessanter. Geloof ons, relaxter dan dit jaar wordt pakjesavond nooit meer.

6. Pietenpakje

We moeten toch wel redelijk concluderen dat een baby in een pietenpakje het allerschattigste ooit is. Tip van de dag.

7. Maak een gedicht of suprise

En bewaar deze in een doos met andere herinneringen. Beschrijf in het gedicht de eerste mijlpalen van je baby. Wedden dat dat huilen (van ontroering) wordt! En superleuk om dat over een paar jaar weer terug te lezen.

Wij zijn benieuwd: hoe gaan jullie sinterklaas vieren met een baby? Praat mee op het Mamaforum!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Sinterklaas vieren met je baby is awesome en dit is waarom
Sluiten