Column 16 sep 2017 Vera Loos

Shock, horror: de zoektocht naar de perfecte kinderwagen

Bij 21 weken zwangerschap ging ik voor het eerst naar een echte, grote babywinkel. Mijn man en ik stapte de winkel in en onze monden vielen open… We hebben allebei een marketing-achtergrond en zijn wel wat gewend in campagnebeelden, branding etcetera. Maar dit, dit was echt de overtreffende trap.

Ons doel voor dit eerste bezoek was met name oriënteren op een kinderwagen. Mijn man ging met een beetje tegenzin mee omdat hij simpelweg niet van winkelen houdt (en ik ook niet), maar hij begreep wel dat dit belangrijk was. Binnen werden we overspoeld met prikkels… Recht voor ons zagen we een enorm rek vol luiertassen, meer dan 50 uitgestalde kinderzitjes en tientallen buggy’s en in de verte een glimp van meer dan 30 model-babykamers.

Moed

Links alle accessoires die je maar kunt bedenken en meer dan dat: kleertjes, doekjes, spenen, flessen, babyfoons, wc-potjes, kolfapparaten, servies, flesverwarmers en ga zo maar door. M’n linkeroog ging trillen… Toen keek ik naar rechts en daar zag ik de diverse showrooms van de kinderwagen-merken op verschillende verhogingen met eigen kleurstellingen in allerlei sferen. De moed zakte echt in m’n gympen.

LEES OOK:

We liepen er langzaam doorheen en toen zag mijn man een grote afbeelding van een vrouw rennend achter een kinderwagen. De “Runner”. De zogenaamde moeder had een super strak sportoutfit aan rondom haar nog strakkere lijf met perfecte make-up en prachtig haar. Zijn ogen glinsterden: “Ja, die doen we! Dan kan ik ook met de baby gaan rennen in het park!” Hij zag het helemaal voor zich. Maar vervolgens werd hij terug in de realiteit geslingerd, toen hij mijn gezichtsuitdrukking zag: no fucking way.

Looppad

Vervolgens kwamen we aan bij het test-looppad, of zoiets. Geen idee hoe dit heet want ik had dit echt nog nooit eerder gezien. Ik moest lachen maar ik huilde ook een beetje vanbinnen. Er was een pad aangelegd met verschillende soorten ondergronden; kiezels, losliggende stenen en zand. Ik keek omhoog en zag drie vaders, stilletjes achter elkaar lopen met een kinderwagen in de hand en hun partner ernaast. Ze hadden alle drie ongeveer dezelfde gezichtsuitdrukking: het was een combinatie van schaamte, trots en onwetendheid. De dames ernaast waren (licht geïrriteerd) de mannen instructies aan het geven op een indoctrinerende maar subtiele wijze. Zoals wij vrouwen kunnen doen. Het leek wel een soort natuurfilm waarnaar ik aan het kijken was.

LEES OOK: Babykleding kopen: hier moet je op letten

Uiteindelijk heb ik wel 8 verschillende wagens in m’n handen gehad. Ik zag op een gegeven moment door de Bugaboo’s ehm sorry; de bomen het bos niet meer. En iedere keer schrok ik weer van de prijs van zo’n wagen. Je zou er een scooter van kunnen kopen! Zit er een elektrische motor in?

Ik werd er opstandig van. Waggel je daar als onzekere mama-to-be, met je groeiende buik, dikke enkels en gierende hormonen en dan zie je al die lieve, zachte, perfecte baby’s en super blije moeders als decor. Na een paar uur rondstruinen waren we er allebei helemaal klaar mee en gingen we, zonder aankoop maar wel met hoofdpijn, naar huis.

Na deze ervaring en nog een paar avonden achter “het internet” hadden we allebei wel een voorkeur voor een bepaald merk en type. Aangezien we namelijk allebei best lang zijn, stak er één merk al snel met kop en schouders bovenuit: simpel, modern en Scandinavisch. Helaas was dit wel het duurste merk wat er was.

Marktplaats

Dus uiteindelijk hebben we onze favo kinderwagen op Marktplaats gekocht van een leuk stel uit de omgeving. We hebben een enorme set met alle accessoires, inclusief autostoeltje en zo goed als nieuw (gebruikt voor één kindje), voor minder dan de helft van de nieuwwaarde overgenomen. Het was dan wel een model van 3 jaar oud maar ik ben er heel blij mee geweest. Handig aan die kinderwagens van nu is dat je alles uit elkaar kan halen en in de was kan stoppen. Mocht je toch een nieuwe kinderwagen willen kopen, dan kan je na gebruik vast een ander er heel blij mee maken door het op Marktplaats te zetten. En dan kan je dat geld gebruiken voor de scooter zodra ze 16 jaar zijn.

Weer zo’n herkenbare column! Je leest hier vanaf nu elke dag zo’n fijn verhaal van een van onze mama-columnisten. Nog veel meer leuke artikelen lezen? Like ons op Facebook, dan houden we je op de hoogte.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Shock, horror: de zoektocht naar de perfecte kinderwagen
Sluiten