De mama 21 jun 2018 Samantha Lakker

Deze 10 vrouwen vertellen wat er veranderde aan seks na het krijgen van een baby

We hebben allemaal wel de horrorverhalen gehoord van seks na het krijgen van een kindje. Sommige dingen kloppen, want ja het is heel anders en soms kom je er zelfs helemaal niet meer aan toe. Deze tien vrouwen vertellen hoe zij seks hebben ervaren na en tijdens hun zwangerschap.

Dit gebeurt er met je seksleven na het krijgen van kids.

Anika

“Voor de kinderen kwamen, was seks mijn favoriete hobby. Toen ik mijn partner ontmoette was ik zo een beetje on top of my game als het ging om seks. Ik wist wat ik wilde, hoe ik het wilde, hoe ik het zo kon krijgen en vond het geen probleem om over seks te praten. Dit zal vast de reden zijn geweest dat ik zo snel zwanger werd. Door de hormonen had ik tijdens mijn zwangerschap veel minder zin in seks. We verloren onze eerste baby en ja, een depressie en seks gaan nou niet bepaald samen. Bij de bevalling van mijn tweede kindje ben ik heel erg uitgescheurd. We hebben daarna anderhalf jaar geen seks gehad. Daarna hebben we heel erg langzaam gedaan en het duurde best lang tot ik mijn groove weer terug had. Nu is mijn kind vier en mijn libido is zeker terug, maar het is allemaal niet meer hetzelfde als hiervoor.”

Liz

“Seks deed bij mij altijd pijn. Maar de baby’s hebben het een en ander opgerekt. Nu is het veel comfortabeler en heb ik meer orgasmes. Jammer genoeg maken onze kinderen ons veel te moe voor seks.”

Rachel

“Voordat we kinderen kregen, was ik altijd klaar voor seks. Nu wacht ik nog steeds totdat mijn libido weer terug is. Met mijn eerste duurde dit heel erg lang. Ik gaf borstvoeding en werd weer ongesteld na veertien maanden. Mijn lichaam had zoiets van: ‘nope, i’m busy!’. Uiteindelijk ging het allemaal wat beter, maar toen werd ik zwanger van de tweede. Mijn lichaam is nu weer terug bij: ‘nope i’m busy!’.”

Calanthia

“Mijn orgasmes zijn veel heftiger geworden na de bevalling en ik krijg er nu ook vaker meerdere. Aan de andere kant heb ik dan weer weinig seks sinds ik ben bevallen van mijn derde baby. Ik heb namelijk nauwelijks tijd voor mezelf en ik ben bang dat ik zo weer zwanger word.”

Shasta

“Hiervoor namen we de tijd voor voorspel. Nu is het zo snel mogelijk naar een orgasme werken en dan maar gewoon knuffelen, totdat de baby ons weer wakker maakt.”

Erin

“De seks is nu zeker beter, maar dat kan ook liggen aan het feit dat ik ouder ben en dat er wat meer focus is vereist wanneer je maar tien minuutjes hebt. Het is nu veel spontaner. Als de kinderen even bezig zijn, doen we even snel een quicky en dit houdt het ook allemaal wat spannender.”

Augustina

Wat is een seksleven? Na drie kinderen en een man die zich gedraagt als een opstandige tiener als het gaat om het huishouden, kom ik nou niet echt makkelijk in de mood. Het is ook erg lastig om van mam-modus te switchen naar vrouw-modus, wanneer je nog duizend dingen op je to-dolijst hebt staan en je man op de bank een spelletje speelt op zijn telefoon.”

Ju

“De seks was na ons eerste kindje geweldig. De seks is qua orgasmes ook na ons tweede kind goed, maar ik voel me niet helemaal op mijn gemak in mijn lichaam. Ik ben na twee kinderen erg onzeker over mijn lichaam. The struggle.”

“Giorgia”

“Ik denk dat seks beter is na het krijgen van kinderen. Het boeit je daarna gewoon allemaal niet meer. Geen kopzorgen meer over niet bestaande cellulitis of het feit dat je je al een paar dagen of zelfs weken niet hebt geschoren.”

Awinita

“Raak me niet aan. Vraag me niet of je me kan aanraken. Kijk niet naar me alsof je me wilt aanraken. Vraag me niet of ik jou wil aanraken. En denk er niet eens aan om mij aan te raken. Ik bedoel, ik maak natuurlijk een soort van een grapje. Maar op dit moment slaap ik veel liever dan dat ik seks heb. Dus laat mij maar gewoon even slapen.”

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 10 vrouwen vertellen wat er veranderde aan seks na het krijgen van een baby
Sluiten