8 redenen waarom seks tijdens je zwangerschap een supergoed idee is

Yara Mens 8 aug 2017 Zwanger

Het idee is misschien even wennen: seks met een baby in je buik. De vraag: ‘Kan dat wel?’ zal vast wel eens door je hoofd spoken. Gelukkig kunnen we je gerust stellen: ja, dat kan zeker! Sterker nog, we hebben meer goed nieuws voor je. Seks tijdens je zwangerschap heeft namelijk juist een hoop voordelen voor de gezondheid van jou én je baby. We zetten ze voor je op een rijtje.

 #1 Verhoogt de pijntolerantie

Tijdens het orgasme van de vrouw komt er een stof vrij die oxytocin heet. Oxytocin zorgt voor minder stress en angst, en verhoogd bovendien de pijntolerantie. Indirect werkt seks tijdens je zwangerschap dus als een soort natuurlijke pijnstiller.

#2 Verbrandt calorieën

Met een dikke buik wordt sporten ineens best een uitdaging…En laten we eerlijk blijven: een vrijpartij is toch de leukste manier om fit te blijven!

LEES OOK: Sporten tijdens de zwangerschap, wat mag wel en wat mag niet? 

#3 Werkt rustgevend

Seks werkt stressverlagend, en zonder stress slaap je een stuk beter. Maar er is meer! De bewegingen die je maakt tijdens de seks zijn voor de baby in je buik heel rustgevend. Hij of zij valt er dus ook sneller van in slaap.

#4 Versterkt het immuunsysteem

Het schijnt dat mensen die regelmatig seks hebben een hoger gehalte van Immunoglobiline A hebben (lgA) dan mensen die géén seks hebben. Eh, wat precies? LgA zijn antistoffen die je beschermen voor verkoudheid en andere infecties.

#5 Verstevigt de band tussen de (aanstaande) ouders

Seks tijdens je zwangerschap verstevigt de band tussen de jou en je partner. Dit is natuurlijk áltijd belangrijk, maar vlak voor een spannende tijd waarin er toch een hoop gaat veranderen, kan een beetje quality time samen geen kwaad.

LEES OOK: Mannen opgelet! 12 dingen die je als aanstaande vader moet weten

#6 Houdt de vagina in conditie

Door seks houd je je vagina en baarmoederspieren in goede conditie. Dat het daar beneden allemaal ‘soepel’ is helpt straks weer bij de bevalling.

#7 Verlaagt de bloeddruk

Seks werkt stress -en bloeddrukverlagend. Een hoge bloeddruk is natuurlijk nooit goed, maar is tijdens je zwangerschap extra gevaarlijk. Dit kan namelijk een oorzaak zijn van pre-eclampsie, ook wel bekend als zwangerschapsvergiftiging.

#8 Maakt gelukkig

Tijdens seks komt er endorfine vrij. Dit geluksstofje zorgt ervoor dat jij én je baby gelukkiger en meer relaxed zijn.

Dus eh, wij weten wel wat jou straks te doen staat! Have fun! 😉

Ook leuk om te weten: waarom je ineens méér heftige seksdromen hebt nu je zwanger bent.

Reageer op artikel:
8 redenen waarom seks tijdens je zwangerschap een supergoed idee is
Sluiten