De mama 11 apr 2018 Soraya Vogelaar

7 redenen waarom het heerlijk is om de seks van te voren te plannen

Grote kans dat je nooit had gedacht dat je op dit punt in je relatie zou komen: het moment dat je moet gaan afspreken wanneer jullie seks hebben. Horror? Nou dat valt dus mee! Het is misschien een tikkeltje minder spontaan, maar er zitten ook genoeg voordelen aan seks plannen.

1. Omdat jullie nu ouders zijn

Ouderschap staat zo’n beetje gelijk aan oververmoeid zijn. Ben je überhaupt ooit eerder in je leven zo extreem moe geweest? Een baby die midden in de nacht huilt heeft gewoon dat effect op je. Vermoeidheid staat een spontaan nachtelijk avontuurtje in de weg. Plan het dus even samen in. Dan weet je zeker dat het goed komt en dat je partner niet wéér voor het moment suprême snurkend naast je ligt.

2. Omdat het de kans vergroot dat het ook daadwerkelijk gebeurt

Echt waar, die to do lijst wordt alleen maar langer naarmate jullie kindje ouder wordt. En laten we alle sociale- en werkverplichtingen ook niet vergeten. Voordat je het weet zijn er door de drukte weken voorbij gegaan sinds het laatste pleziertje. Er kan dus best een dingetje bij op die to do lijst: seks.

LEES OOK: Minder seks na de geboorte van je eerste kind? Dit is de (wetenschappelijke) reden

3. Omdat er anders geen broertjes en zusjes meer bijkomen

Ligt er natuurlijk even aan of jullie dat zelf ook willen. 😉 Maar die ooievaar vliegt niet zomaar jullie huisje binnen.

4. Het zorgt ervoor dat je je baby zo vroeg mogelijk naar bed brengt

Als jij en de baby allebei een beetje kribbig zijn na een lange dag, kan het hele ritueel van de kleine naar bed brengen het libido naar een nulpunt brengen. Als je van tevoren weet dat het vanavond los gaat tussen de lakens, kun je iets eerder de baby naar bed brengen en het ritueel vlug doorlopen.

5. Het zorgt ervoor dat je je baby toch maar niet bij jullie laat slapen

De baby in zijn wiegje op de kamer laten slapen of co-sleeping? Dat is dus killing voor de sexy vibe. Als je het allemaal incalculeert weten jullie precies dat het op zaterdagavond baby-in eigen-bedje-en-babykamer tijd is. Of nog beter: laat opa en oma een avondje oppassen zodat jullie een heuse ontspannen en sexy date night tegemoet gaan.

LEES OOK: Oh herkenbaarheid! Deze moeders leggen uit hoe seks na de bevalling écht is

6. Zo heb je van tevoren een waarschuwing dat je de etensresten nog van je lichaam moet vegen

Hoe vaak is het je al overkomen dat je in bed plofte en er opeens achterkwam dat er nog babykwijl op je huid zat? Niet heel sexy. Als het op de agenda staat kun je van tevoren even douchen en eventueel een sexy setje aantrekken.

7. Omdat het alleen hoeft te gebeuren als het op de agenda staat

Als het niet uitkomt, kan het niet. De reden maakt ook niet uit; niet gepland is niet gepland. Maar dan pikken jullie gewoon braaf een andere datum. Niet vergeten een extra reminder in te schakelen als het zover is! Dit zijn toch wel de betere afspraken in je agenda. 😉

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 redenen waarom het heerlijk is om de seks van te voren te plannen
Sluiten