Seks na de bevalling: met flubberarmen en een hangbuik (and I love it!)

Er wordt al veel geschreven over seks na de bevalling. Er zijn zelfs hilarische filmpjes te vinden, die je overigens op eigen risico moet kijken. Met andere woorden: doe ff een Tena in als je net zo lek bent als ik na de bevalling. Toch wil ik er ook iets over kwijt.

In mijn jongere jaren vond ik seks vreselijk. Ik schaamde me dood voor ieder putje en vooral voor die ene borst die nu eenmaal groter is dan de andere. Het liefst sekste ik met het licht uit, maar ik kwam er gauw achter dat dat niet zo handig is als je zit te klooien met een condoom. Ik vond mijn lichaam verre van mooi en dat terwijl de boel er toen nog een stuk strakker uit zag dan nu.

Aanslag

Ik heb het geluk gehad drie kinderen te mogen krijgen. Drie wolken van baby’s, draken van peuters en god weet wat de puberteit gaat brengen. Drie keer het leven geven aan zo’n klein mensje is fantastisch en onbeschrijfelijk, maar laten we eerlijk zijn, ook een enorme aanslag op je lijf.

Natte broek

Die ene borst die toch al groter was dan de andere? Die heeft al z’n jeugdige elasticiteit verloren. Samen met je peuter op de trampoline in de plaatselijke binnenspeeltuin? Niet zonder natte broek (daar heb je de Tena weer). En dan die buik. Mijn buikspieren zijn na zwangerschap nummer twee al met de noorderzon vertrokken en ze hebben geen briefje achter gelaten. Zacht, vol putjes en voorzien van prachtige tijgerstrepen, dat is mijn buik na drie kinderen.

LEES OOK: Zó houd je je seksleven leuk als jullie een kind proberen te krijgen

Maar weet je wat? Ik houd van mijn lijf! Het heeft drie kinderen gebaard, het ziet er met kleren aan nog best redelijk uit en om eerlijk te zijn kan het me ook gewoon niet zoveel meer schelen. Niet dat ik het laat verslonzen, maar ik straf mezelf niet meer af na ieder handje chips of dat ene biertje te veel.

Wiebelend buikvet

Maar goed, ik wilde het dus hebben over seks na de bevalling. Seks met slappe borsten en putjes in je buik. Ik vind het geweldig. De frequentie is nog niet helemaal om over naar huis te schrijven, maar hé, niemand is perfect. De lamp blijft wél aan. Geen gepieker over wiebelend buikvet of hangende borsten in spannende standjes. Gewoon genieten van je lijf en van elkaar. En dat je na de tijd meteen naar de wc moet hollen omdat je bekkenbodemspieren ook al niet meer zijn wat het ooit geweest is… Dat moet je dan maar voor lief nemen.

Kun je onderweg naar de badkamer meteen even checken of de kinderen nog wel op één oor liggen.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Seks na de bevalling: met flubberarmen en een hangbuik (and I love it!)
Sluiten