Zo voorkom je schurende borsten tijdens de zwangerschap

Misschien vind je het gênant om over te praten en schaam je je ervoor, maar schurende borsten tijdens de zwangerschap zijn toch echt een (heel vervelend) ding. Of eigenlijk zijn borsten tijdens de zwangerschap sowieso niet zo fijn: ze worden gevoelig, worden tot wel 2 cupmaten groter, gaan lekken of veranderen van vorm.

Maar schurende borsten zijn een probleem an sich. Je zweet sowieso meer tijdens je zwangerschap, en als je borsten dan ook nog eens groter zijn geworden én je huid gevoeliger is, is de kans aanwezig dat je zelfs uitslag krijgt op dat plekje onder je borsten. Vergelijk het met het gevoel van schurende benen in de zomer: niet prettig.

Houd de plek schoon

Omdat de schuring en uitslag onder andere worden veroorzaakt door zweet, is het belangrijk om dat zo veel mogelijk te voorkomen. Dat is natuurlijk lastig met dit warme weer, maar probeer om de plek regelmatig schoon te maken. Ga desnoods in blote borsten voor de ventilator zitten; alles voor wat verkoeling.

LEES OOK: Dit vertellen je cravings wat je zwangere lichaam eigenlijk nodig heeft

Gels tegen schurende borsten

Er zijn ook speciale gels en poeders die huidirritatie voorkomen. De meeste daarvan werken ook gewoon onder je borsten; vraag er gewoon naar bij de drogist. Die pukkelige tiener zal je echt geen moeilijke vragen stellen. En heb je geen zin om moeite te doen? Dan kun je altijd babypoeder proberen.

Draag bh’s zonder beugel

We snappen dat je je nieuwe cup graag een beetje in bedwang wilt houden, maar een beugelbh maakt het schuren meestal niet beter – integendeel. Draag gewoon bh’s die fijn zitten, en doe het liefst elke dag een schone aan. De meeste vrouwen doen dat niet, ook al weten we beter, maar het helpt echt. Er zijn trouwens ook ‘bra liners’ te koop, die bedoeld zijn om het zweet te absorberen aan de onderkant van je borsten.

LEES OOK: 7 redenen waarom de laatste week van je zwangerschap het zwaarst is

Luchtige kleding

Het kan ook helpen om luchtige kleding te dragen. Probeer voor ‘ademende stoffen’ te gaan, zoals katoen en linnen. Dat is trouwens sowieso een stuk beter om af te koelen in de zomer; zwangere vrouwen staan er nu eenmaal niet om bekend dat ze het vaak koud hebben.

Ga naar de dokter

Heb je langere tijd last van uitslag die maar niet weg wil gaan, en heb je er erg veel last van? Geef het dan een keer aan bij de dokter. Wellicht is er toch meer aan de hand.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Romper

Reageer op artikel:
Zo voorkom je schurende borsten tijdens de zwangerschap
Sluiten