Roze urine: dit is waardoor er soms bloed in je baby’s urine zit

Het is vaak zo dat je baby gele of doorzichtige urine plast. Maar het kan ook zo zijn dat je bloed of roze urine in de luier ziet. Dit is hoe dat komt.

Kinderarts dokter Keir Shiels deelt op Huffington Post waarom het normaal is als je baby roze urine of perzikkleurige urine heeft. Dit is vooral in de eerste paar dagen na de geboorte normaal. Heeft jouw baby langer last van bloed in de urine of roze urine? Dan is het verstandig om een bezoekje te brengen aan de arts.

Roze urine

Dokter Shiels: ‘Wanneer een baby in de baarmoeder zit, kunnen er uraatkristallen vormen in de baby’s blaas. Als deze loslaten in de blaas, kunnen ze tegen de binnenkant van de genitaliën aankomen. Dit zorgt ervoor dat er een klein beetje bloed in je baby’s urine zit. Dit geeft roze urine.’

Menstruatiebloed

Shiels legt ook uit waarom bij pasgeboren meisjes de urine kan lijken op menstruatiebloed. ‘Veel moeders zien dit in de luier en denken: ‘Hoe kan mijn baby nou een menstruatie hebben als ze twee, drie of vijf dagen oud is?’ Ook dat is normaal. Moeders en baby’s delen hun hormonen en biochemie via de placenta. Wat er in een moeders bloed zit, wordt doorgegeven aan de baby. Omdat er veel hormonen aanwezig zijn bij zwangere vrouwen en vrouwen die bevallen, komen die hormonen ook bij de baby terecht. Dan kan het zo zijn dat je baby een klein beetje menstruatiebloed in haar ontlasting heeft.’

LEES OOK: Bizar: deze ouders leerden hun baby meteen op een potje te plassen

 

Babypoep is er ook in allerlei soorten en maten. Van gitzwart tot een spuitluier: dit is alles wat je moet weten over babypoep..

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Huffington Post

Reageer op artikel:
Roze urine: dit is waardoor er soms bloed in je baby’s urine zit
Sluiten