De papa 10 jun 2018 Susan Dalstra

Moeder deelt: 5 redenen waarom ik meer van m’n man houd nu we een kind hebben

Je weet pas wat voor ouder je bent wanneer je er een wordt. Niemand kan je er op voorbereiden en je hebt geen idee wat de komst van een baby voor effect heeft op je relatie. Eén ding is zeker: het wordt pittig.

Ouders komen samen voor heel wat uitdagingen te staan. Dat is heftig, maar het kan tegelijkertijd het beste zijn wat je relatie kan overkomen. Dat weet ook Becky Schroeder. Ze vertelt waarom ze na de komst van haar baby nog meer van haar man is gaan houden. ‘Ik had er al het vertrouwen in dat hij zich zou aanpassen aan het ouderschap. Maar pas toen ik hem in actie zag in de verloskamer, voelde ik dat nu we samen een baby zouden krijgen, nog meer van hem zou gaan houden.’

Ruzie en onenigheid

Dat betekent niet dat ze de perfecte ouders zijn en nooit eens met elkaar kibbelen. ‘Net als bij andere koppels zijn onze dagen soms gevuld met onenigheid gemixt met een onmenselijke vermoeidheid. En toch vind ik mijn man nog fantastischer nu we een kind hebben’, schrijft Becky. Het zal voor ontzettend veel moeders herkenbaar zijn, en is ook geruststellend voor iedere vrouw die voor het eerst met haar partner een kindje verwacht.

LEES OOK: Een ode aan de millenial vader: 7 x waarom hij een held is!

5 redenen waarom je man nog leuker wordt na de komst van de baby:

1. Hij geeft je serieuze credits voor wat je lichaam heeft doorstaan

De enige die weet hoe zwaar je bevalling was, is je man – op de verloskundige na. Hij hield je hand en je benen vast en hield uren achtereen een emmertje paraat voor het geval je zou moeten overgeven. Het enige moment waarop hij van je zijde week was als hij naar de wc moest, en dan was ‘ie binnen twee keer met je ogen knipperen terug. Met de komst van de baby zijn jullie allebei in totale staat van verwondering over dat kleintje en hij is ook nog eens in verwondering over jouw verborgen superkrachten.

2. Hij maakt de gekste gezichten en geluidjes naar de baby

Zodra je je man door het huis ziet schuifelen met jullie baby in zijn armen terwijl hij de gekste apenkoppen trekt, weet je dat hij de allerleukste vader ooit is. Die twee samen zien spelen is het beste entertainment wat je je als moeder kunt wensen.

3. Hij wil meer kinderen terwijl dit het zwaarste is wat jullie ooit samen deden

Hem tijdens je zwangerschap dwingen om midden in de nacht een broodje shoarma (met extra knoflooksaus) voor je te halen en iedere dag naar een voetmassage te vragen waren slechts een voorbode van hoe jullie relatie zou veranderen. Na negen maanden van zuchten, steunen en onredelijke eisen kregen jullie een baby en werd het pas echt zwaar. En dat hebben jullie maar mooi met z’n tweetjes gedaan. En nu jullie dat eerste jaar samen hebben overleefd, zou hij het allemaal zo nog een keer met je doen.

4. Hij deinst niet weg voor poep en pies

Niemand, maar dan ook niemand wordt vrolijk van spuitpoep die van het plafond druipt. Je man draait er zijn hand niet voor om. Hij is er waarschijnlijk nog alerter op dan jij en is al in de weer met zalf zodra hij ook maar een beetje roodheid op de billetjes opmerkt. Spugen, braken, plas dat langs weerszijden van de luier loopt: hij draait er z’n hand niet voor om en klaagt nooit. Hij weet namelijk dat dit ook hoort bij het vaderschap.

5. Hij vindt jou de beste moeder

Als nieuwbakken moeder hoor je vaak dat je het zo goed doet allemaal. Die mensen zien je alleen niet de hele dag door – of wanneer je ‘s nachts met wallen tot op je knieën al slaapliedjes zingend door het huis loopt. Ze zien je niet huilen onder de douche omdat je je nieuwe leven als moeder zo overweldigend vindt. Je man ziet je worstelen, dus wanneer hij zegt dat je de beste moeder bent, geloof je ieder woord. En dat is precies wat je nodig hebt om het allemaal vol te houden.

Het moederschap is spannend en doodeng tegelijkertijd. Dit zijn de dingen die iedere man zou moeten doen wanneer je je onzeker voelt.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Scary Mommy

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Moeder deelt: 5 redenen waarom ik meer van m’n man houd nu we een kind hebben
Sluiten