De baby 29 mei 2018 Maaike Kooijman

Op reis met je baby? Let hierop bij het kiezen van je vakantiebestemming

Het is stiekem wel een beetje een gedoe om op vakantie te gaan met een baby, maar het is het allemaal waard. Niet alleen omdat je er zelf (hopelijk) iets uitgeruster van raakt, maar óók omdat de kiekjes van baby-met-schepje-op-het-zand en dreumes-achter-een-veel-te-groot-bord-spaghetti onbetaalbaar zijn. Maar… welke vakantiebestemmingen kun je het beste kiezen?

Zo dichtbij mogelijk

Het is misschien een inkoppertje, maar voor het gemak kun je het beste zo dichtbij mogelijk op vakantie gaan. Maar dat betekent niet dat je naar een saaie camping in Nederland hoeft: de Belgische kust biedt bijvoorbeeld al heel veel mogelijkheden. Datzelfde geldt voor Duitsland en Frankrijk, die goed te bereiken zijn met de auto en toch net dat vakantiegevoel bieden (plus een prachtige natuur).

Als je iets verder weg gaat in Duitsland of Frankrijk, moet je alsnog wel rekening houden met de reistijd. Rijd bijvoorbeeld niet al te lange afstanden aan één stuk door, maar stop elke twee uur even voor een tussenstop waarin je baby lekker rond kan kruipen.

Vakantiebestemmingen verder weg

Dat de landen rondom ons kikkerlandje het gemakkelijkst zijn, betekent niet dat je vliegen helemaal uit hoeft te sluiten. Veel vliegtuigmaatschappijen bieden speciale mogelijkheden voor baby’s op langere vluchten. Als je hen belt, kun je daarnaar vragen – kun je meteen al je vragen stellen over dingen als borstvoeding aan boord.

Het is wel het verstandigst om westerse landen te bezoeken. Wil je graag ver weg, dan kun je bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten of Australië gaan, waar je rondrijdt in een gehuurde auto en slaapt in hotels. Daar zijn alle faciliteiten die je nodig hebt, en is het veilig en hygiënisch: kraanwater kun je dan bijvoorbeeld gewoon gebruiken voor flesvoeding. Maar als je optimaal van zo’n (toch niet al te goedkope) reis wilt genieten, kun je daar misschien beter een jaartje of wat mee wachten.

LEES OOK: Ga je op vakantie met je baby? Deze items zijn handig om bij je te hebben

Bovendien moet je bij vakantiebestemmingen verder dan Frankrijk een stuk meer rekening houden met het weer. Baby’s kunnen niet zo goed tegen zowel hitte als kou; vooral dat eerst zal misschien snel voorkomen. Zorg er daarom voor dat je een verblijfplaats met veel schaduw hebt of – als je toch graag de hele dag naar het strand wilt – een goeie parasol en petjes.

Accomodatie

Hotels zijn natuurlijk het makkelijkst als je met een baby op reis gaat, maar een camping is goedkoper én je baby zal erg van de natuur genieten. In beide gevallen kun je altijd selecteren op kindvriendelijkheid. Let bijvoorbeeld ook op de aanwezigheid van speeltuinen, waar je dreumes met andere kleintjes kan spelen.

Kijk ook op naar details, bijvoorbeeld of er een kinderbadje bij het zwembad is en of er traphekjes zijn als je een appartement met trap wil boeken.

Buiten het vakantieseizoen

Misschien ben je gewend om in juli of augustus op vakantie te gaan, maar met een baby ben je in principe niet gebonden aan schoolvakanties. Spoiler: daarbuiten zijn de meeste bestemmingen echt veel goedkoper!

 

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Op reis met je baby? Let hierop bij het kiezen van je vakantiebestemming
Sluiten