Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar De baby 15 sep 2017

Brief met 10 ‘regels van een baby’ aan ouders gaat weer viral (en wij snappen waarom)

Er is een brief met 10 regels voor elke kersverse ouder, die om de zoveel tijd opnieuw viral gaat op het wereldwijde web. De geboden zijn vanuit het perspectief van een baby geschreven en dat maakt het extra bijzonder.

Het maakt niet uit of je voor de allereerste keer een kindje krijgt of een tweede of derde. Het krijgen van een baby kan altijd overweldigend zijn. Deze brief stelt elke ouder gerust die het soms ook even niet weet of ook maar wat doet dat goed voelt. Deze brief herinnert ouders eraan dat de eerste weken zwaar kunnen zijn maar dat het daarna makkelijker wordt. Inmiddels gaat de brief al zo’n tien jaar mee. En dat is terecht, want de boodschap is prachtig, lees maar mee.

Lieve mama en papa,

Bewaar deze brief op een plek waar ik hem niet vinden kan. Op een veilige plek waar je hem kan lezen en weer opnieuw kunt lezen als het moeilijk wordt en je je verdrietig voelt.

Verwacht niet teveel van mij

‘Verwacht alsjeblieft niet teveel van mij als pasgeboren baby. En verwacht ook niet teveel van jezelf als ouder. Gun ons beide zes weken tijd als verjaardagscadeau. Zes weken voor mij om te groeien, mij te ontwikkelen en stabieler te worden. Zes weken voor jou om te rusten en je lichaam weer de oude te laten worden.’

Zorg goed voor jezelf

‘Zorg alsjeblieft goed voor jezelf; eet gezond, neem rust en sport zodat je, als we samen zijn, het geduld en de energie hebt om voor mij te zorgen. De oplossing voor een onrustige baby is meer rust voor mama.’

LEES OOK: Zo zorg je goed voor jezelf wanneer je net moeder bent geworden

Ik ben een taaie

‘Onthoud dat ik veerkrachtig ben, ik kan de de vele natuurlijke foutjes die je met me maakt aan. Zolang je het maar met liefde doet, doet het me geen kwaad.’

Vergeef mijn huilbuien

‘Vergeef het me als ik veel huil. Ik ben niet een tiran die er speciaal is om jouw leven ellendig te maken. Huilen is de enige manier waarop ik kan uitdrukken dat ik niet blij ben. Zit het nog even met me uit en binnen de kortste keren zal ik minder huilen en meer gaan socializen.’

De gehele brief, lees je hier:

Nee, stop je tissues nog niet weg want er is meer: deze opa reageert prachtig op het nieuws dat hij overgrootvader wordt.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Brief met 10 ‘regels van een baby’ aan ouders gaat weer viral (en wij snappen waarom)
Sluiten