De mama 3 jan 2019 Marije

9x makkelijke recepten om je melkproductie te boosten

Met een kleine baby heb je nu eenmaal geen tijd om uren in de keuken te staan, maar je wilt wel gezond eten. Je hebt immers een lichaam om te onderhouden en je baby te voorzien van zijn dagelijks brood.. ehh melk. Deze recepten helpen bij je melkproductie. 

Voor deze recepten heb je niet veel nodig: een paar verse ingrediënten en maar één pan. Scheelt weer in de afwas.

Havermout met kaneel en rozijnen

Dit simpele recept is ideaal als ontbijt, maar is vullend genoeg om ook als lunch te kunnen eten. Havermout zit vol ijzer, laag in cholesterol en helpt je melkproductie op gan te komen.

Ontbijteitjes

Niet alleen is dit ontbijteitje enorm lekker, ze zien er ook nog leuk uit. Je maakt dit recept ze met spinazie, rode paprika, melk, parmezaanse kaas en natuurlijk eieren. Je lichaam heeft proteïne nodig om melk te produceren en het eten van eieren kan daarbij helpen.

Zoete aardappel

Alhoewel er geen onderzoek is gedaan naar het verband tussen het eten van zoete aardappel en het boosten van je melkproductie, sommige moeders zweren erbij. Dit is een heerlijk recept.

Minestrone soep

Als borstvoedende moeder heb je dagelijks minstens drie soorten groenten nodig. Minestrone soep is hier perfect voor, er zitten o.a. wortel, knoflook, oregano, basilicum, tomaten in.

LEES OOK: Deze 3 stressfactoren tijdens borstvoeding verstoren je melkproductie (en dat wil je niet)

Appel cider

Deze (alcoholvrije) cider bestaat uit appel en sinaasappel, die de melk helpen stromen en de productie omhoog helpen. Heerlijk drankje.

Knoflook artisjokken met parmezaanse kaas

Vrouwen die borstvoeding geven hebben meer magnesium nodig en artisjokken zitten er vol mee (ook met ijzer trouwens). Heb je moeite je productie op gang te houden, probeer dan eens dit recept.

Kokosyoghurt

Geloof het of niet, maar er bestaat zoiets als goede vetten die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven en dit is uitermate belangrijk als je borstvoeding geeft. Je vindt ze in deze yoghurt. Behalve gezond ook nog eens heel erg lekker.

Pompoensoep

Een kommetje pompoensoep bevat 7% ijzer, die je zeker gaat helpen je productie op gang te houden. Ben je dus op zoek naar een heerlijke warme maar ook gezonde soep? Deze moet je hebben.

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
9x makkelijke recepten om je melkproductie te boosten
Sluiten