De papa 16 jun 2017 Soraya Vogelaar

10 x de reactie van mannen toen hun vrouw ging bevallen

Die eerste bevalling. Dat moment, dat je weet: het gaat gebeuren. En al heb je alle stappen eindeloos met elkaar doorgenomen en ben je voorbereid, het is altijd anders en stikspannend. Maar niet alleen voor de vrouw. Van onhandige acties tot de koelheid zelve: deze mannen doen een boekje open over hun reactie toen de bevalling begon.

Aan Redbook Mag vertellen vaders over het moment dat ze doorkregen dat hun vrouw op het punt van bevallen stond.

1. Netjes

‘Ik weet nog dat mijn vrouw in paniek was en ik gooide haastig mijn spullen in een tas. We hadden al een ziekenhuiskoffer klaarstaan voor haar en de baby, zodat we elk moment konden vertrekken. Omdat ik niet zeker wist hoelang we in het ziekenhuis moesten blijven vroeg ik aan haar: ‘Zijn T-shirts oké of moet ik meer blouses meenemen?’ Tot op de dag van vandaag herinnert ze mij er nog aan. Ik wist gewoon niet zeker of ik nette kleding mee moest nemen voor op de foto’s. Wat mij betreft is het een logische vraag.’ – Matt (34)

2. Kalm

‘Ik wist niet dat het feit dat een vrouw weeën heeft, niet meteen wil zeggen dat de baby er a la minute is. Mijn vrouw had ze al een paar weken van te voren af en toe. Soms duurde dit zelfs uren, met als resultaat dat we drie keer dachten dat de baby er echt aankwam. Dus toen het de vierde keer zover was, was ik een beetje sceptisch. De voorgaande keren was ik helemaal enthousiast en nerveus. Nu had ik zoiets van: we zien het wel. Ik maakte alsnog wel haast, maar tijdens de hele gebeurtenis was ik een stuk kalmer.’ – Chris (32)

3. Wegmisbruiker

‘Ik kan me eerlijk gezegd niet heel veel meer van herinneren. Mijn vrouw wilde zo lang mogelijk wachten. Ik bleef urenlang rondjes lopen door het huis, een beetje niks te doen. Toen mijn vrouw uiteindelijk niet meer tegen de pijn kon, gingen we naar het ziekenhuis. De rit duurde maar twintig minuten maar het voelde als een eeuwigheid. Ik weet vrij zeker dat ik naar elke auto schreeuwde waarvan ik het vermoeden had dat die me af ging snijden. Dat is alles wat ik nog weet.’ – Andrew (33)

LEES OOK: 16x dit wil je vrouw dat je zegt tijdens de bevalling

4. De hoorn op de haak

‘Onze zoon is een paar weken te vroeg geboren. Ik was nog op mijn werk toen mijn vrouw mij belde dat haar vliezen gebroken waren. Ik moest haar dus gaan ophalen en dan door naar het ziekenhuis. Ik hing direct op toen mijn vrouw het woord ‘bevallen’ zei. Ik rende de deur uit en liet onderweg iedereen weten dat mijn baby eraan kwam. Pas toen ik in de auto zat, realiseerde ik me dat mijn vrouw geen idee had dat ik onderweg was. Ik belde haar terug en dat gesprek was niet erg gezellig.’ – Josh (29)

5. Geen paniek

‘Het is dus echt niet zo’n Oh My God moment zoals je ziet in de films en series. Het was niet zo’n moment waar de vliezen breken en iedereen helemaal in paniek raakt. Wij bleven nog uren thuis rondhangen tot mijn vrouw op een gegeven moment zei dat het tijd was om te gaan. Ons ziekenhuis was dichtbij genoeg waardoor de autorit heel relaxed verliep. Ik was opgewonden, maar ik was niet in paniek. – Rob (33)

6. Inpakken

‘Ik bleef voor mijn gevoel vrijwel de hele tijd kalm. Mijn enige paniek moment was toen ik haastig een paar dingen in een tas deed zonder echt op te letten wat het was. Toen ik in het ziekenhuis aankwam bleek ik zeven sokken, twee paar ondergoed, drie T-shirts en nul broeken bij me te hebben. Gelukkig kon mijn schoonvader nog even naar ons huis om nog een paar spullen voor me op te halen. Mijn vrouw had natuurlijk haar tas wel al weken van tevoren klaar staan.’ – Nick (34)

LEES OOK: 13x wat je als man beter niet tegen je pas bevallen vrouw zegt

7. Smooth

‘Eerlijk gezegd vind ik mezelf wel iemand die goed om kan gaan met stressvolle situaties. Dus toen mijn vrouw ging bevallen, zorgde ik ervoor dat de auto ingeladen was en dat het goed ging met mijn vrouw. Ik was gewoon totaal op haar gefocust. Ik weet niet of mijn vrouw er ook zo over denkt. Maar ik denk dat ik vrij nuchter was en dat alles smooth verliep.’ – Mark (31)

8. Even douchen

‘Mijn vrouw was erg boos op me omdat ik eerst ging douchen voordat we naar het ziekenhuis gingen. – Justin (31)

9. Nuchter

‘Ik denk dat mijn eerste reactie was: ‘Oh oké, laten we gaan’. Het was erg nuchter. Ik dacht alleen: ‘ja je moet nu met je vrouw naar de dokter.’ Dat was alles waar ik aan kon denken. Pas toen ik in de auto zat en we wegreden, begonnen bij mij de gevoelens van enthousiasme, nervositeit en blijdschap op te komen. – Jake (32)

10. Blije beller

‘Ik belde iedereen op die ik kende om ze het nieuws te vertellen. Na een paar belletjes, deed mijn vrouw mijn telefoon uit. Ze wilde niet dat – terwijl ik blij vertelde dat onze dochter eraan kwam – iedereen haar kon horen gillen op de achtergrond .’ – Tim (30)

Wij zijn benieuwd naar de verhalen van jullie mannen. Deel het met ons en we maken er een leuk lijstje van!

Deze dappere man offert zich op: hij ervaart hoe een bevalling écht voelt.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Like ons dan op Facebook, zo blijf je op de hoogte!

Redbook Mag

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 x de reactie van mannen toen hun vrouw ging bevallen
Sluiten