Dit zijn de 23 tekenen dat je rammelende eierstokken hebt en er geen weg terug is

Je hebt het ongetwijfeld al eens gezien bij een vriendin; hartjesogen zodra er een baby in de buurt is. Jullie waren druk in gesprek, maar je ziet gewoon dat niets wat je zegt meer tot haar doordringt met zo’n kleintje in de buurt. 

Razend irritant – tot je jezelf op een dag betrapt op dit gedrag. Klapperen jouw eierstokken al driftig? Dit zijn de signalen.

1. Je fantaseert steeds vaker over hoe het zou zijn om niét in de stad te wonen. In een echt huis – zo eentje met een tuin, een oprit en meer dan één slaapkamer.

2. Als er een baby in de buurt is, ben je niet meer in staat een normaal gesprek te voeren. Je valt gewoon helemaal stil zonder dat je het doorhebt en hebt het pas door nadat je vriendin recht voor je neus met haar vingers knipt. ‘Halloooo, aarde!!!’

3. Tijdens een babyshower ben je minstens zo enthousiast en gelukkig als de aanstaande moeder.

4. Je betrapte jezelf er zelfs op dat je in je handen klapte van verrukking toen ze een rompertje uitpakte.

5. Soms loop je even over de babyafdeling van Zara. Niet omdat je een cadeautje zoekt, maar gewoon; omdat je al die minikleertjes zo intens schattig vindt.

6. Je moet vriendinnen iedere keer opnieuw beloven dat je tijdens een eerste date niet over kinderen begint.

LEES OOK: Dit willen nieuwbakken ouders dat je weet voordat de baby er is

7. Je appt soms met vrienden kinderen random met de vraag of ze misschien een oppas nodig hebben.

8. En als ze die niet nodig hebben hou je een heel relaas over het belang van date night zodat je alsnog kan babysitten.

9. Iedereen houdt z’n hart vast als er een baby in de omgeving is omdat jij dan gênant gedrag vertoont – als in grimassen trekken en overdreven babytaal uitslaan.

10. Je hebt wel eens volslagen onbekende ouders gevraagd of je hun baby even vast mag houden. Of in ieder geval met die vraag in gedachte gespeeld.

11. In je telefoon hou je een uitgebreide lijst potentiële jongens- en meisjesnamen bij.

12. Als je héél eerlijk bent, ga je alleen nog naar de kroeg in de hoop daar de toekomstige vader van je kinderen tegen het lijf te lopen.

13. Als een leuke man zegt dat-ie ‘misschien ooit wel maar nu in ieder geval nog lang niet’ kinderen wil, heb jij hem in gedachte al afgestreept.

14. Je schiet niet in paniek als een baby ontroostbaar begint te huilen, maar tilt het op en schudt zo drie slaapliedjes uit je mouw.

15. Je huilt als een vriendin vertelt dat ze zwanger is. Natuurlijk omdat je heel gelukkig voor haar bent, maar stiekem ook omdat jij dat ook graag had willen zijn.

LEES OOK: 8 Creatieve manieren om aan je partner te laten weten dat je zwanger bent

16. Als je een nieuwe man ontmoet, kun je uren zoet zijn met bedenken hoe een kind van jullie samen er uit zou zien.

17. Je hebt op Pinterest een geheim board aangemaakt met babykamer-inspiratie.

18. Je hebt wel eens een kussen onder je shirt gestopt om te zien hoe het lijkt als je zwanger bent.

19. Termen als ‘clustervoeden’ en ‘zoogkompressen’ zijn niet vreemd voor je.

20. Je krijgt geen rillingen als je denkt aan bevallen. Het lijkt je juist iets heel moois, al die oerkrachten die vrijkomen.

21. Net als dat je je niet laat afschrikken door het idee dat je negen maanden lang niet kan drinken. Best een lekker idee juist – ieder weekend wakker worden zonder kater.

22. Tegen iedere vriendin die gruwelt bij de gedachte aan slapeloze nachten, spuugvlekken en borsten die spontaan gaan lekken, heb je 17 argumenten paraat waarom je er ook heel veel voor terugkrijgt.

23. Je knikt naar iedere zwangere vrouw die je tegenkomt op straat zoals motorrijders en buschauffeurs hun onderlinge handgebaartjes hebben.

Zwanger worden is geen vanzelfsprekendheid. Deze uitspraken wil je niét horen als het moeilijk gaat.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 23 tekenen dat je rammelende eierstokken hebt en er geen weg terug is
Sluiten