Zwanger 5 okt 2018 Marleen Staal

Puistjes tijdens je zwangerschap: 5 natuurlijke middeltjes die helpen

Tijdens je zwangerschap mag je een hoop niet, maar je krijgt wel een heleboel gratis op je bordje. Lang leve de zwangeschapshormonen en de daarbij behorende kwaaltjes. Zoals zwangerschapsacne. Puistjes die ineens opkomen tijdens je zwangerschap.

Omdat je voorzichtig moet zijn met medicatie en producten, hebben wij natuurlijke middeltjes gevonden die helpen.

Hoe ontstaan puistjes tijdens je zwangerschap?

Voor bijna alles tijdens je zwangerschap is de oorzaak vaak te herleiden naar één schuldige: je hormonen. Door je zwangerschapshormonen worden je talgklieren actiever en ook als je nooit last hebt gehad van puistjes, kun ook jij tijdens de eerste maanden van je zwangerschaps puistjes krijgen.

Andersom kan het overigens ook. Als je een hele lastige huid hebt kun je tijdens je zwangerschap ineens helemaal huidklachtenvrij zijn. Een beetje een haat-liefde-dingetje dus, die hormonen.

Dit vertelt niemand je over je huid tijdens de zwangerschap

Wanneer gaat het weg?

Zwangerschapsacne ontstaat vaak tijdens de eerste drie maanden van je zwangerschap. Daarna verdwijnen de puistjes vaak vanzelf weer. Soms kunnen de klachten aanhouden, heel vervelend, maar je kan er gelukkig wat tegen doen.

Bij heftige gevallen is het aan te raden naar je huisarts en een specialist te gaan, maar thuis kun je ook (alvast) aan de slag. Eigenlijk staat alles al in je keukenkastje, je hoeft het alleen nog maar met elkaar te mixen. Plus: het is lekker natuurlijk.

Wat kun je er tegen doen?

Appelazijn gezichtstonic

Mix drie delen gekookt water met een deel appelazijn en je hebt een zelfgemaakte gezichtstonic. Maak met dit goedje je gezicht schoon en je voedt je huid met natuurlijke enzymen en goede zuren. Voor meer effect doop je een watje in de pure appelazijn en dep je dit op de lastigste plekjes op je huid. Het helpt overtollige oliën te absorberen.

Honing masker

Maak je huid schoon met lauwwarm water. Smeer met een houten staafje pure honing op en rond het gebied waar je puistjes zitten. Laat het 20 tot 30 minuten intrekken (en probeer er niet van te snoepen) en was daarna je gezicht met water of milde producten.

11 Natuurlijke middeltjes tegen ochtendmisselijkheid

Havermout en komkommer masker

Dit masker weekt de mee-eters op je gezicht en lijf los en met een milde scrub erna, veeg je zo alles weg. De komkommer verkoelt de geïrriteerde huid en absorbeert net als de appelazijn de overtollige oliën in je poriën.

Gooi een komkommer, een kwart kopje yoghurt, twee eetlepels honing en een kwart kopje havermout in de blender. Zet het masker 10 minuten in de vriezer, voordat je gaat smeren.

Smeer het vervolgens op je schoongemaakte gezicht of andere lichaamsdelen en laat het 1o to 15 minuten zitten. Was het er daarna af met warm water.

Citroen serum

Nou ja, serum. Eigenlijk heb je alleen versgeperst citroentje en een wattenstaafje nodig. Dip je wattenstaafje in het sap en breng dit aan op de heftigste plekjes en laat het een uurtje intrekken. Citroensap brengt je pH-waarde weer in balans (door het zuur) en voorkomt een mega uitbraak van je puistjes.

Kurkuma pasta

Kurkuma maakt je eten niet alleen heel lekker, op je huid heeft het een heel ander effect. Je krijgt er een natuurlijke glow van en werkt desinfecterend.

Druppel een beetje water op 1 eetlepel kurkuma zodat je een dikkige pasta krijgt. Smeer de stukjes huid in waar de meeste puistjes zitten, laat het een uur zitten was het er daarna af. Dit kun je elke avond of ochtend doen.

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Puistjes tijdens je zwangerschap: 5 natuurlijke middeltjes die helpen
Sluiten