Dit worden de populairste babynamen van 2018

De populairste jongensnaam van 2018 wordt… Mees, zo voorspelt hipDesign.nl. Door de namen op geboortekaartjes van eind 2017 te analyseren en deze gegevens te combineren met het namenzoekgedrag op Babyblog.nl kan de website voorspellen welke babynamen volgend jaar in de Top 10 van de populairste babynamen staan.

Verrassend: Anna & Daan, de nummers 1 van vorig jaar, worden van de troon gestoten. Sterker nog: Anna verdwijnt compleet uit de Top 10. Julia wordt in 2018 de populairste meisjesnaam.

Voor het eerst in de Top 10 van de populairste babynamen

De naam Mees stond nog nooit in de Top 10, maar is al jaren een populaire naam. In 2016 werden 541 jongetjes Mees genoemd en eindigde de naam op plek 12. Volgend jaar zal z’n populariteit nog verder stijgen en zal Mees op 1 eindigen. De naam Max daarentegen zal volgend jaar uit de Top 10 verdwijnen. HipDesign bekeek ook welke namen upcoming zijn, en zag dat vooral Dex, Vince en Hugo aan het stijgen zijn. Deze namen komen in 2018 nog niet de Top 10 binnen, maar dat is wellicht een kwestie van tijd.

Dit worden de populairste jongensnamen in 2018

1. Mees
2. Noah
3. Sem
4. Daan
5. Finn
6. Bram
7. Levi
8. Jesse
9. Luuk
10. Julian

LEES OOK: De populairste meisjesnamen van 2017 tot nu toe, dit zijn ze

Dit worden de populairste meisjesnamen in 2018

1. Julia
2. Mila
3. Sophie
4. Saar
5. Liv
6. Nova
7. Emma
8. Lauren
9. Lynn
10. Zoë

De ‘a’ op het eind blijft hip

Verrassend is dat bij de meisjes de naam Nova enorm populair aan het worden is. Nova past helemaal binnen de trend waarin vooral meisjesnamen eindigend op een ‘a’ gekozen worden. Nova’s populariteit is al jaren aan het stijgen. Vorig jaar stond deze naam nog op plek 29, maar in 2018 komt Nova de Top 10 van populairste meisjesnamen binnen op plek 6. Opvallend is dat naast de naam Anna ook Sara en Eva verdwijnen uit de Top 10 – maar de naam Saar komt daar voor terug. HipDesign voorspelt dat volgend jaar enorm veel meisjes de naam Yara, Lina, Noa of Ella krijgen: deze namen komen in 2018 nog niet in de Top 10, maar zijn wel hard op weg naar de top.

Je verwacht het niet: dit worden de populairste Amerikaanse babynamen van 2018

Niets meer missen? Volg ons op Facebook en Instagram (FammeBabyNL)

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

hipdesign.nl

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit worden de populairste babynamen van 2018
Sluiten