Krijg je in 2018 een kindje? Dan is de kans groot dat je deze babynaam kiest

De populairste babynamen 2018. Het zorgt elk jaar weer voor een hoop commotie. Ga je voor de trends, een bekende populaire naam of kies je iets bijzonders? Uit namen zoekmachines wordt nu met enige redelijke schatting voorspeld welke namen het gaan maken in  2018.

Populairste babynamen 2018

De websites ikbenZwanger.com en Naamwijzer sloten een samenwerking en registreren op welke voornamen het meeste wordt gezocht. Naar aanleiding van de maar liefst 13 miljoen zoekopdrachten voor voornamen van het afgelopen jaar, wordt een voorspelling gemaakt voor het komende jaar.

Finn en Juna

Je hoeft dan ook niet gek op te kijken als je de naam Finn voor een jongetje en Juna voor een meisje vaak zult horen vallen in 2018. De namen werden namelijk in 2017 een stuk populairder.

LEES OOK: 43 gedachten die iedere vrouw die een babynaam moet bedenken heeft

Jongens top 5

Maar naast Finn, zijn ook Kyan, Luuk, Sven en Senn gewilde jongensnamen die waarschijnlijk een plekje in de top 5 gaan krijgen. Sven is op dit moment nummer 4 en de naam Otis, die nu nog relatief onbekend is, wordt ook steeds populairder. Is het je al opgevallen dat al deze jongensnamen uit 4 letters bestaan?

Meisjes top 5

Bij de meisjesnamen gaat er – als de voorspellingen kloppen – een geheel nieuwe top drie ontstaan. De namen Vaiana en Soof zijn hoog in het namenwensenlijstje gestegen. Naar verwachting bestaat de top 5 in 2018 uit de namen Juna, Vaiana, Soof, Yara en Elin.

Begin 2019 de uitslag

Of deze voorspellingen ook allemaal uitkomen? Daar moeten we nog even op wachten. Wat officieel de populairste babynamen worden voor 2018 wordt namelijk pas begin 2019 bekend gemaakt. In januari maakt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de namen bekend en de uitslagen voor alle jaren lees je natuurlijk hier op Famme Baby.

Populairste babynamen van 2017

Heb je gemist wat eigenlijk volgens voorspelling de populairste babynamen waren voor 2017? Volgens de voorspelling zouden de meest gewilde namen voor jongetjes, Daan, Bram, Noah, Luuk en Levi zijn. En voor de meisjes stonden Emma, Tess, Julia, Sophie en Anna in de top 5. Meer namen lees je in ons artikel.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Krijg je in 2018 een kindje? Dan is de kans groot dat je deze babynaam kiest
Sluiten