Chiara Izelaar
Chiara Izelaar De baby 29 jan 2019

Deze twee babynamen werden massaal gekozen in 2018

De ooievaar heeft het afgelopen jaar zijn stinkende best gedaan. In 2018 werden er maar liefst 169.134 baby’s ter wereld gebracht. Dit waren 86.631 jongetjes en 82.503 meisjes.

En al die schattige new borns zijn natuurlijk gezegend met een mooie naam… Hoewel het kiezen van de juiste naam voor je baby een lastige keuze is, bleek voor veel (nieuwe) ouders geen probleem. Er waren 2 babynamen die boven alle andere uitsprongen…

Latijnse namen

En de meest gekozen namen van 2018 waren… TROMGEROFFEL… Julia en Lucas! Maar liefst 797 ouders noemden hun meisje Julia en Nederland telt sinds 2018 681 meer Lucassen. Julia is een de Latijnse naam voor meisjes en betekent ‘De jongeling’. Toevallig is Lucas ook een Latijnse naam, maar dan voor jongens. De betekenis is ‘brengt licht’.

De naam Lucas was voorheen al populair; in 2017 stond deze jongensnaam al op de tweede plaats in de lijst. Maar de échte nummer één was Noah. In 2016 was Daan de meest populaire naam voor pasgeboren jongetjes. Julia stond vorig jaar iets verder op de ranglijst, namelijk op de vierde plek. Vorig jaar werden er 704 Emma’s geboren en in 2016 veroverde de naam Anna vele ouderharten.

Opvallende cijfers

Uit het grote naamonderzoek is gebleken dat de nieuwe namen erg verschillen per Nederlandse provincies. Zo komt de lichtbrenger – Lucas – niet terug in de top 10 van Noord-Brabant, Drenthe, Overijssel en Groningen. In het Noorden is Lieke meer gewild dan Julia. En maakt Lucas plaats voor Thijs, Jesse, Daan of Bram. Hoewel Jan zich niet in de landelijke top 25 bevindt, is dit toch echt de kopwinnaar van de provincie Zeeland. Grappig die verschillen per provincie!

 

Ben je benieuwd naar de voorspelling van de populairste babynamen van het nieuwe jaar? Dit wordt de top 10! 

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Nu.nl

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze twee babynamen werden massaal gekozen in 2018
Sluiten