Zwanger 25 okt 2018 Daphne de Groot

Dit is de populairste meisjesnaam ter wereld

Elk land heeft zo z’n populaire namen. Bijzonder wordt het als een naam in ácht verschillende landen bovenaan staat. Uit onderzoek van babynamewizard blijkt dat de populairste meisjesnaam ter wereld Sofia is. 

Laura Wattenberg is de eigenaar van de babynamen site en heeft de naamstatistieken van 49 landen verzamelt, voordat ze Sofia als ‘werelds populairste babynaam’ kroonde. Laura: ‘Ik vond het bizar dat zoveel verschillende landen en culturen ter wereld deze naam gemeen hebben.’

Populairste meisjesnaam

In Mexico, Rusland, Argentinië, Italië, Zwitserland, Chili, Estland en Slowakije staat de naam Sofia bovenaan. In totaal stond een variatie op de naam in 20 landen in de top drie. In Nederland bijvoorbeeld staat Sofia op de 35e plaats. Maar Sophie is wel heel populair, die stond in 2017 tot nu toe op de derde plaats. Of Sophie dit jaar de Nederlandse populairste meisjesnaam gaat verslaan (Emma) is nog maar de vraag.

LEES OOK: De populairste meisjesnamen van 2017 tot nu toe, dit zijn ze

Waarom is deze naam nou zo populair? Dat is gissen. Sofia betekent wijsheid in het Grieks en blijkt in veel talen gemakkelijk uit te spreken. Dat heeft er misschien iets mee te maken.

Bekende Sofia’s

Sofia is natuurlijk nú een populaire naam om aan je baby te geven. Dus over een jaartje of 20 zijn er vast massa’s bekende Sofia’s. Tot nu toe moeten we het vooral doen met Sofia Vergara. En dat brengt ons meteen op een geniaal idee. Vanavond lekker Modern Family bingen. Met chocolade kruidnoten. Cheers!

View this post on Instagram

❤️❤️❤️my fake son. @starringrico #setlife🎥 #modernfamily

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Like ons dan op Facebook, zo blijf je op de hoogte!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is de populairste meisjesnaam ter wereld
Sluiten