Dit zijn de mooiste op poëzie geïnspireerde babynamen

Sterre Touw 13 jan 2018 De baby

Poëzie is prachtig. Soms kun je uren gedichtjes blijven lezen of misschien kun je zelf wel heel goed dichten. Als je ervan houdt wil je je baby misschien ook wel op de poëzie geïnspireerde naam geven. We hebben de mooiste poëtische babynamen voor je verzameld.

Prachtig babynamen op basis van poëzie

Onlangs vernoemde popzangeres Beyoncé haar pasgeboren dochter naar de Perzische dichteres Rumi. Poëtische babynamen zijn hartstikke hot. En met een beetje mazzel maakt het ze net zo talentvol als de dichters waar ze naar vernoemd zijn.

LEES OOK: 43 gedachten die iedere vrouw die een babynaam moet bedenken heeft

Annabel Lee

Deze naam is net alleen heel mooi, maar ook geïnspireerd op het laatste gedicht van de dichter Edgar Allan Poe. Het gedicht gaat over de de schoonheid van het meisje en de liefde die de dichter voor haar heeft.

Maya

Maya betekent ‘groots’ en ‘geboren in mei’. Dichter Maya Angelou is enorm beroemd geworden door haar geschreven poëzie. Het ‘groots’-gedeelte van de naam zal dus wel goed komen.

Evangeline

Deze prachtige naam is geïnspireerd op het verhalende gedicht ‘ Evangeline, a Tale of Acadie’ uit 1847 van Henry Wadsworth Longfellow.

Miranda

Miranda is natuurlijk ook onze favouriete Sex and the City-personage, maar ook was Miranda de hoofdpersoon in het beroemde gedicht ‘Miranda’ van poëet W.H. Auden.

Gwendolyn

Als je je dochter overweegt om Gwendolyn te noemen, is dat tegelijkertijd een eerbetoon aan de Amerikaanse dichter Gwendolyn Brooks. Natuurlijk is Gwen ook een hele mooie kortere versie.

Larkin

Larkin was de vroege pseudoniem van de Britse dichter Philip Larkin voor Brunette Coleman. Tja, Brunette is misschien ook niet de naam die je wil hebben.

Eliot

Je kleine Eliot kan zeggen dat hij naar T.S. Eliot is vernoemd. En dat is een fijn gegeven, want T.S. Eliot was een van de meest invloedrijke dichters in de poëzie van de 20e eeuw.

Whitman

Wist je dat dichter Walt Whitman een vrijwillige verpleger was tijdens de Burgeroorlog? Jouw kleine Whitman zal vast net zo zorgzaam zijn.

Byron

Als je je zoon vernoemd naar de romantische dichter Lord Byron, zal hij misschien wel nóg romantischer worden dan zijn vader.

Ezra

Geïnspireerd op een van de meest invloedrijke dichters van de 20e eeuw; Ezra Pound.

Pablo

Pablo Neruda werd bekend als een dichter toen hij nog maar tien jaar oud was. Dus ja, we hebben hoge verwachtingen bij een Pablo.

Vincent

Als je je kleintje vernoemd naar de bekende feministische activist Edna Vincent Millay zal hij zijn leven lang respect hebben voor alle mensen, welk geslacht of geaardheid dan ook.

LEES OOK: 25x ‘gewoon mooie’ jongensnamen

Reageer op artikel:
Dit zijn de mooiste op poëzie geïnspireerde babynamen
Sluiten