Kan dit echt?! Met deze pleister monitor je de temperatuur van je zieke baby

Als iets je moederhart breekt, dan is het wel dat je de temperatuur op moet meten van je kleine, ziekige baby. Het laatste waar  hij op zo’n moment gelukkig van wordt is natuurlijk een thermometer tussen zijn billen. Gevolg: een krijsende uk en een verdrietige/gestresste moeder. Maar! Het kan nu makkelijker. Er is nu een app (hoe kan het ook anders) waarmee je met een pleister heel makkelijk kunt kijken of je baby koorts heeft. 

‘Huh, maar hoé dan?’, horen we je denken. Nou, heel simpel door een pleister op je baby te plakken. De pleister werkt via Bluetooth, en houdt je via een app op je smartphone op de hoogte van de temperatuur. Het bedrijf TempTraq heeft deze slimme app op de markt gebracht. De pleister heeft een ingebouwde batterij, waarop hij 24 uur actief is. Daarna zul je een nieuwe moeten opplakken, of niet: als de koorts is weggetrokken. Geen gehannes met ‘doe ik het wel goed’ en ‘zit deze thermometer te diep in zijn arie/oksel/oortje’. Sticker plakken en klaar.

Pleister

Het prijskaartje van ruim 22 euro (per pleister!) is even slikken. Daar staat wel tegenover dat je je zieke kind niet de hele tijd hoeft te wekken om de temperatuur op te nemen. Wat fijn is voor je baby, maar ook van jou. Vooral ‘s nachts, wanneer de koorts erger kan worden. Laten we eerlijk zijn, jij doet geen oog dicht. Je zou het liefste elke 10 minuten die verdomde koorts opnemen, om te zien of hij nu al wat zakt. Of shock, horror: hoger wordt. Met deze app kun je iets geruster gaan slapen, want je wordt via je smartphone gealarmeerd als de koorts verergerd. Voorkomt dit dat je alsnog 10.000x je bed uit gaat om te checken bij je zieke kipje? Nee natuurlijk niet. Maar het geeft wel een íets geruster gevoel.

Nog niet in Nederland

De app houdt ook bij hoe de koorts verloopt én hoe je kind reageert op medicatie. Erg handig, mocht het nodig zijn om naar de dokter te gaan. Nadeel? De stickers zijn vooralsnog alleen in Amerika te koop. Maar als dit echt werkt zoals deze dolenthousiaste moeder vertelt, dan zijn wij intens fan en vinden we dat het snel naar Nederland toe moet komen.

Nog meer handige dingen! Dit apparaatje checkt bijvoorbeeld of je baby een poepluier heeft

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Kan dit echt?! Met deze pleister monitor je de temperatuur van je zieke baby
Sluiten