Waarom het eten van placenta pillen gevaarlijker is dan we denken

Een placenta-pilletje, anyone? Na de bevalling laat je je placenta bewaren en capsuleren, om deze pillen vervolgens zelf te slikken. Sommige mensen gruwelen bij het idee, maar de trend wordt steeds populairder. Maar zijn placenta pillen gevaarlijk? Spoiler: ja dus!

Het is dus mogelijk om na de bevalling van je placenta pillen te laten maken. Dit zou allerlei voordelen hebben: je borstvoeding komt sneller op gang, je weerstand wordt na de bevalling weer sneller de oude en je zou minder last kunnen hebben van ‘kraamtranen’ of een postnatale depressie. In de placenta zitten onder andere stamcellen, ijzer, vitamine B6 en vitamine E. Klinkt natuurlijk fantastisch, maar er zit ook een zeer bittere bijsmaak aan.

LEES OOK: Betoverend: baby die met vruchtzak en al ter wereld komt wordt ‘uitgepakt’

De trend is (hoe kan het ook anders) overgewaaid vanuit Amerika en Engeland. Maar dat is ook meteen waar het fout ging: in Portland, Amerika, werd een baby vijf dagen na de geboorte naar het ziekenhuis gebracht met verschillende irritaties. De baby was erg prikkelbaar. Nadat de dokters verschillende tests gedaan hadden, kwam het stofje B Streptococcus agalactiae (GBS) naar voren.

Ziektes in de pillen

Door het geven van borstvoeding is dit nare stofje dus terloops bij de baby terecht gekomen. Waarschijnlijk bevatte de placenta verschillende ziektes. Het capsuleren van de pillen haalt deze ziektes helaas niet uit de placenta. En dat is gevaarlijk voor de moeder, maar al helemaal voor de baby die borstvoeding krijgt.

Na het lezen van dit nieuws kunnen we ons voorstellen dat je er nog even over na wilt denken om placentapillen te gaan slikken. Was jij van plan om pillen te laten maken van je placenta? Laat ons je mening weten op Facebook!

Say what?! Deze geboortefoto wordt verguisd omdat de placenta te zien is

CafeMom

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Waarom het eten van placenta pillen gevaarlijker is dan we denken
Sluiten