De papa 18 feb 2018 Susan Dalstra

Pissige papa’s: deze vaders zijn niét blij met dit rompertje

Geloof het of niet, maar er bestaan blijkbaar nog steeds mensen die denken dat voor een baby zorgen  vooral een taak van de moeder is. Een aantal vaders is woest om een rompertje dat in één klap alle jonge vaders belachelijk maakt. 

De tijd dat vaders werden afgeschilderd als onhandige wezens die zich totaal geen raad weten met een baby is echt voorbij, maar de ontwerper van dit rompertje heeft die memo blijkbaar even gemist. Vaders van nu weten hoe ze een luier verschonen, hoe ze groente pureren en hebben een heel repertoire slaapliedjes paraat. Nogal logisch dus dat een aantal Amerikaanse vaders vrij pissig is om dit rompertje waarop precies staat bewegwijzerd waar de armpjes en het hoofdje van de baby doorheen moeten.

rompertje

‘Super betrokken vader’

“Ik heb een hekel aan het stereotype beeld van de vader die niet om kan gaan met kinderen”, schrijft een van de mannen op Reddit. “Ik ben een super betrokken vader. Wij zijn geen oppassers – wij zijn ook ouders.”

LEES OOK: Een drieling én een peuter in no time aankleden? Easy peasy voor deze vader

Vermoeide ouders

Ook vrouwen reageren verontwaardigd op het ontwerp. ‘Dit had grappig kunnen zijn als het niet alleen vaders had aangesproken. Als het zich zou richten op vermoeide ouders bijvoorbeeld had ik het wél leuk  gevonden en misschien zelfs wel gekocht, maar vaders belachelijk maken is niet meer van deze tijd’, schrijft een moeder.

Reddit

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Pissige papa’s: deze vaders zijn niét blij met dit rompertje
Sluiten