De mama 18 mei 2019 Chiara Izelaar

Stil je pindakaas cravings met deze verrukkelijke recepten!

Menig Hollander smeert dagelijks een dikke laag pindakaas op haar boterham, en terecht. Dit goedje is niet alleen lekker, maar ook nog ‘s gezond. Mits je een variant consumeert zonder toegevoegde suikers! Een potje natuurlijke pindakaas zit vol gezonde vetten én vitamine E. Heb jij peanut butter cravings? Dan zijn deze recepten speciaal voor jou!

Pindakaaskoekjes

Als echte pindakaas liefhebster heb jij altijd een potje pindakaas in huis. En voor de overige 2 ingrediënten hoef je vast de deur niet uit. Dus duik in de keuken en ga aan de slag!

Je neemt: 

  • 400 gram kristalsuiker
  • 500 gram pindakaas
  • 2 eieren

Keukengerei: 

  • bakpapier
  • een grote kom
  • een mixer
  • ovenplaat

Zo ga je te werk: 

Verwarm de oven voor op 180 graden en mix alle ingrediënten tot een glad beslag. Maak balletjes van het deeg en verdeel ze over een met bakpapier beklede ovenplaat. Druk de balletjes goed plat en bak ze in 7 minuutjes goudbruin. Als het goed is zijn de koekjes nog zacht, dus laat ze 20 minuutjes afkoelen voor je aanvalt!

Pindakaasbrownies

Chocola én pindakaas? Jazeker; het beste van twee werelden smelten samen in dit recept! Het beslag voor deze verrukkelijke brownies maak je binnen een handomdraai.

Je neemt: 

  • 220 gram roomboter (ongezouten!)
  • 175 gram pure chocolade
  • 300 gram witte kristalsuiker
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 125 gram bloem
  • 4 eieren
  • 60 gram poedersuiker
  • 10 eetlepels pindakaas
  • een mespuntje zout

Keukengerei: 

  • bakpapier
  • een brownie bakvorm
  • een steelpan
  • een grote kom
  • een mixer

Zo ga je te werk: 

Verwarm de oven voor op 200 graden en smelt 150 gram boter samen met 125 gram pure chocolade (au bain marie). Maak een glad beslag van de suiker, cacao, eieren, bloem en de gesmolten chocoladeboter. Bedek de bakvorm met bakpapier en verdeel het beslag. Bak de brownie in 30 minuten gaar, smelt de overgebleven chocolade en garneer de brownie hiermee. Yummie! 

Pindakaas-bananenijs

IJs is altijd een goed idee! Al helemaal als het ijs vers is. Dol op bananen én pindakaas? De combi is ook verrassend lekker!

Voor 9 bolletjes neem je: 

  • 3 rijpe bananen
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 3 eetlepels kokosmelk

Keukengerei: 

  • Snijplank
  • Mes
  • Vriesbakje
  • Blender

Zo ga je te werk: 

Snijd de bananen in plakjes en leg deze 4 uur in de vriezer. Haal de plakjes eruit en doe ze samen met de overige ingrediënten in de blender. Voila; vers ijs!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Stil je pindakaas cravings met deze verrukkelijke recepten!
Sluiten