De mama 21 jun 2019 Chiara Izelaar

Pilates is de perfecte workout voor zwangere vrouwen en kersverse moeders

Pilates lijkt appeltje eitje, maar iedereen die ooit een lesje heeft bijgewoond weet dat niets minder waar is. Die piepkleine bewegingen brengen flink wat teweeg, zoals liters zweet en héle erge spierpijn.

Juist omdat de oefeningen uit kleine bewegingen bestaan is dit de perfecte workout voor zwangere vrouwen en kersverse moeders. Enne, een groot pluspunt is dat je ook kunt afvallen met Pilates!

Lees ook: Sporten tijdens de zwangerschap: wat mag wel, wat niet?

Gewichtsverlies

Nee, natuurlijk staat een Pilates-lesje niet gelijk aan een HITT work out. Maar je zet je lichaam wel degelijk aan het werk. Iedere beweging vergt kracht, flexibiliteit en mentale controle over je lichaam. Je maakt gebruik van al je spieren, waardoor je wel degelijk in vorm kan komen met Pilates. Maar net zoals bij fitness en dans, zijn er talloze vormen van deze sport. Welke vorm is dan het beste om kilo’s te verliezen?

Experts zeggen dat het niet om ‘een bepaalde vorm’ gaat. Je hebt een instructeur nodig die weet wat hij doet, toegewijd is aan veilige bewegingen en je lichaam uitdaagt om het maximale uit je work out te halen. Je wil ervoor zorgen dat je training ook daadwerkelijk een training is, die niet bestaat uit een reeks trage, eenvoudige oefeningen. Je moet voelen dat je spieren aan het werk worden gezet om calorieverbranding te bereiken.

Aanvulling

Enfin, Pilates kan je wel degelijk helpen calorieën te verbranden, maar de voordelen van Pilates gaan ver voorbij afvallen. Denk bijvoorbeeld een betere houding, een optimale ademhaling en meer flexibiliteit. Deze voordelen zijn perfect tijdens én na je zwangerschap! Het is een perfecte low-impact manier om in shape te blijven, ook omdat het je risico op blessures vermindert. Ideaal!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Pilates is de perfecte workout voor zwangere vrouwen en kersverse moeders
Sluiten