Column 28 sep 2018 Sherita Jager

Sherita: “Voor haar ben ik de mooiste, ben ik perfect”

Mijn dochters gezicht is op een paar centimeter van de mijne. Met haar mooie ogen kijkt ze me diep aan. Ik ben zelden zo intens aangekeken. Met haar kleine vingertje probeert ze mijn ogen aan te raken. Ik kijk ook naar haar.

Ik zie haar heldere grote ogen en haal de mijne voor de geest. Ik heb geen make-up op, heb donkere kringen onder mijn ogen en dunne wimpers. Ik voel me kwetsbaar en niet mooi. Ondanks dat ik mij zo voel, kijkt ze me met verliefde ogen aan. Voor haar ben ik de mooiste. Voor haar ben ik perfect. Ik slik even, en besluit perfect te zijn voor haar.

Niet meer zo mooi

Ik ben niet per se heel onzeker, maar na de zwangerschap is mijn uiterlijk veranderd. Ik voel me niet meer zo mooi als voorheen. Toch is er sinds die zwangerschap iemand die mij de allermooiste vindt. Iemand straalt als ze wakker wordt en mij ziet. Iemand die naar me toe komt rennen na een lange dag van elkaar gescheiden te zijn. Iemand die mij prachtig vindt, Victoria.

Ik ben haar rots in de branding, haar zekerheid, haar wereld. Ik ben de basis van haar bestaan. Ik ben haar voorbeeld, degene die ze nadoet, de persoon die ze kusjes geeft, degene die ze roept als ze ‘s nachts wakker wordt. En hoewel ze met haar 1 jaar en 8 maanden de wereld ontdekt en beseft dat er veel meer is, heeft ze nog steeds veel oog voor mij. Met mij kan ze de wereld aan, zichzelf zijn, rusten maar ook spelen, vallen en opstaan, leren en groeien.

Droom in stand

Op een dag zal ze mijn donkere kringen zien, mijn korte wimpers, mijn grote neus. Op een dag zal ze de striemen op mijn borsten bekijken, mijn slappe buik zien. Op een dag zal ze zien dat ik niet perfect ben, dat ik fouten maak en soms ongeduldig ben. Maar tot die tijd wil ik haar droom in stand houden. Ik wil dat ze gelijk heeft. Dat mama perfect is, voor haar. Voor haar wil ik de beste zijn, de liefste zijn, de veiligste zijn.

Lieve Victoria, ik beloof je. Zolang het kan, zal ik je nooit teleurstellen. Ik zal je begeleiden en je hand vasthouden totdat je zelf voelt dat je er klaar voor bent. Ik zal je niet dwingen, vergelijken met anderen, of je oneerlijk behandelen. Ik zal er ook alles aan doen om je zelfverzekerdheid te behouden. Je leren jezelf lief te hebben, en je vertrouwen geven om de wereld aan te durven.

Vertrouwen

Dat je weet dat je perfect bent, hoe je ook bent of wordt. Dat je weet dat je geliefd bent, hoe je je ook gedraagt. Dat je weet dat je mooi bent, hoe je er ook uitziet. Dat je weet dat je er toe doet. Dat je de wereld met vertrouwen tegemoet treedt. Want dankzij jou voel ik dat ook, beleef ik dat ook en durf ik er ook voor te gaan.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Sherita: “Voor haar ben ik de mooiste, ben ik perfect”
Sluiten