Marjolein: ‘Waarom is zo’n pedo-handboek niet strafbaar?’

Met een speciale, bijna 1.000 pagina’s tellende online handleiding om kinderen te misbruiken, proberen pedofielen al jaren toe te slaan. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Marjolein hoort het nieuws met afgrijzen aan. 

’s Ochtends rustig aan opstarten komt bij mij thuis zelden voor. Maar soms heb je van die ochtenden waarbij de kinderen nog lekker liggen te slapen en je de tijd voor jezelf hebt. Die tijd vul ik het liefst in met koffie drinken en het nieuws kijken. Dat is weer eens wat anders dan tussen de bedrijven door op je smartphone vluchtig de nieuwskoppen scannen. Deze ochtend begint goed, in plaats van het geschreeuw van hongerige kinderen hoor ik het buitenleven zacht mijn woonkamer binnen komen.

Mijn maag draait om

Met een kop koffie plof ik neer op de grote bank, die ik op dit moment alleen maar hoef te delen met de kat. De uitzending is al begonnen als ik de tv aan zet en de nieuwslezer vertelt dat er sinds 10 jaar meer mensen positief dan pessimistisch zijn. Niet echt breaking news, maar wel een leuk feitje om de dag mee te starten. Maar bij het volgende bulletin draait mijn maag om, mijn positiviteit maakt plaatst voor frustratie en pessimisme. Er zou namelijk een handboek op internet rondgaan voor pedofielen. Dit handboek telt duizend pagina´s en bestaat, hoe toepasselijk, al zo´n 10 jaar.

LEES OOK: Marjolein: ‘Een paar tips en trucs voor de couveusetijd’

De politie kan bevestigen dat het boek al door verschillende Nederlandse pedofielen is gebruikt en noemt het dan ook ´met afstand de meest uitgebreide en gevaarlijke handleidingen die pedofielen in handen kunnen hebben´. Politieke partijen reageren geschokt op het handboek en een meerderheid van de Tweede Kamer wil dan ook een verbod.

Kat op het spek

Wanneer ik op het internet meer info op zoek val ik van de ene verbazing in de andere. Hoe kan het zijn dat een handboek al zo´n tien jaar op het internet rond gaat maar pas nu in het nieuws komt? Volgens Terre des Hommes was media aandacht ‘de kat op het spek binden’, ze wilde potentiële kindermisbruikers niet wijzer maken dan dat ze al zijn. Waarom kunnen we het bezitten van kinderporno wel strafbaar stellen, maar de handleiding voor het komen tot niet? In het Verenigd Koninkrijk hebben ze inmiddels de wet wel aan kunnen passen, wat dergelijke handboeken strafbaar maakt. En sinds die wetswijziging zouden er zelfs al meerdere pedofielen veroordeeld zijn.

Onschuldig

Ik heb drie kinderen, klein, lief en onschuldig. Deze onschuldigheid mogen ze pas verliezen als de tijd daarvoor is gekomen, aan een meisje of een jongen als ze dat willen. Aan iemand voor het leven, of een toevallige ontmoeting in de kroeg. Maar niet aan iemand die minutieus te werk gaat, geïnstrueerd door een of ander manuscript opgesteld door een stelletje idioten.

Rechtssysteem

Ik wil dat mijn kinderen opgroeien in een land met een rechtssysteem dat er alles aan doet om kinderen te beschermen tegen deze zieke geesten. Ik wil niet voor eigen rechter hoeven te spelen, voorkomen is beter dan genezen. Ondanks alle haat en nijd, vrouwenkift en moedermaffia, weet ik zeker dat alle mama’s op dit front één blok vormen. De meerderheid van de Tweede kamer is het dus met ons eens, onder leiding van minister Grapperhaus. Want ook hij wilt ze aanpakken, harder en steviger dan voorheen. Een belofte waar we hem maar al te graag aan zullen houden.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Marjolein: ‘Waarom is zo’n pedo-handboek niet strafbaar?’
Sluiten