Zwanger 28 feb 2019 Sterre Touw

Samen zwanger? Zo voelt je partner zich net zo zwanger als jij!

Zwanger zijn is iets wat alleen vrouwen écht kunnen ervaren. Vaak voelen de mannen zich een beetje buitengesloten. Ze willen met liefde je ongemakken wegnemen of maar soms willen ze misschien ook stiekem even voelen hoe het is om met zo’n mega-buik rond te lopen. Hoewel we het niet aan de mannen kunnen overdragen, zijn er toch manieren waarop je partner zich even hetzelfde voelt als jij.

Dingen als ‘kon ik maar even voelen wat jij voelt’ of ‘hoe voelt dat nou precies, zo’n buik?’ zijn vast uitspraken die je weleens uit je partners mond hebt horen komen. Heel lief allemaal, maar de natuur heeft het nu eenmaal zo bepaald dat wij het geslacht zijn die deze taak moet volbrengen. Niet getreurd, via deze hilarische manieren kunnen mannen het alsnog ervaren!

Elke keer als de baby schopt, schop jij ook

Geef je partner iedere keer een zachte schop tegen zijn scheenbenen als de baby in jouw buik schopt. Uiteraard ook midden in de nacht als je baby tussen 3.00 uur en 4.00 uur even besluit uitgebreid van zich te laten horen. Wel zachtjes schoppen natuurlijk, even lief blijven.

Benoem élke keer duidelijk dat je naar het toilet gaat

Iedere keer dat je blaas zich weer aandringt, mag hij dit ook weten. We plassen wat af als we zwanger zijn, dus het is goed als hij zich hier ook bewust van is. Gooi er wat creativiteit in en gebruik ‘s nachts een geïmproviseerd stemmetje van je baby-to-be.

Leg wat uien klaar voor de televisie

Jij bent natuurlijk een emotioneel wrak tijdens de zwangerschap. De hormonen gieren door je lijf en bij de meest stomme reclames biggelen de tranen al over je wangen. Je man zou dat ook wel eens mogen voelen toch? Hou die uien maar onder zijn neus en huilen maar!

Verras hem met scheetkussentjes in zijn broekzakken

Misschien de minst aantrekkelijke actie, maar zwangere vrouwen laten nu eenmaal wat meer winden dan niet-zwangere vrouwen. Iedere keer als je partner gaat zitten, wordt hij er weer even aan herinnert dat hij hartstikke zwanger is!

Laat hem (te) strakke schoenen aantrekken

Of doe de veters gewoon heel erg strak. Vrouwelijke voeten zwellen nogal op tijdens de zwangerschap en soms zijn alleen Crocs nog een goede oplossing. Bind de veters goed vast en laat hem maar eens ervaren hoe strak dat ineens allemaal voelt.

Ga naar de dierentuin met een flink zware rugzak

En die rugtas draagt hij op zíjn rug natuurlijk. Jij loopt al een tijdje met een behoorlijk gewicht te zeulen. Naar de supermarkt gaan is al best een opgave, dus wat dacht je van een tripje naar de dierentuin. Stop wat extra kilo’s in die rugzak en gaan met die banaan!

Laat hem alles wat jij eet mee-eten

Het zijn de raarste dingen die je als zwangere vrouw kunt verslinden en – geef toe – ook echt de meest vette dingen gaan onze mond in. Augurken, chocoladerepen in de ochtend en dan ’s middags even langs de plaatselijke snackbar voor een flinke patat oorlog. Je partner zal er onpasselijk van worden. Maar ja, zwanger is zwanger dus hij eet gewoon mee.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Mom.me

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Samen zwanger? Zo voelt je partner zich net zo zwanger als jij!
Sluiten