Nieuwtjes 21 jun 2018 Marleen Staal

Pardon? In Frankrijk krijg je als homostel soms bewust een adoptiekindje met een beperking

Een kindje krijgen is het mooiste wat er is. Of dit nu via de natuurlijke weg of via adoptie gaat, een gelukkig gezinnetje starten gun je iedereen. Alsof het adoptieproces nog niet slepend genoeg is, blijkt nu dat in Frankrijk voorafgaand aan deze procedure dubieuze praktijken zich voordoen.

“Afwijkend”

Sinds 2013 mogen homoseksuele stellen in Frankrijk kinderen adopteren, maar er moeten nog veel stappen worden gezet. Dat blijkt namelijk wel uit een schokkend feit dat nu aan het licht is gekomen en zorgt voor veel ophef: Franse homostellen zouden soms bewust een adoptiekindje krijgen met een beperking.

Waarom? Volgens de officiële Franse adoptiedienst zouden homostellen “sociaal en biologisch” afwijkend zijn. En om deze reden zouden ze ook “afwijkende” adoptiekinderen krijgen.

Discriminatie

Alsof deze beweegredenen nog niet bizar genoeg zijn, maakt de dienst het nog veel erger door op de Franse radio uit te spreken dat “dit kinderen zijn die andere adoptieouders niet willen hebben”, vertelt NOS-correspondent Frank Renout hierover op het NOS Radio 1 Journaal.

De Franse regering heeft haar afkeuring laten blijken en laat weten dat het hier om discriminatie gaat. Het toewijzen van probleemkinderen aan homo’s uit is uit den boze, aldus de regering.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

NPO 1

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Pardon? In Frankrijk krijg je als homostel soms bewust een adoptiekindje met een beperking
Sluiten