Column 6 apr 2018 de Papaklas

De Papaklas: Wat doe jij als man anders in de opvoeding?

Vrouwen komen van Venus en mannen van Mars. We verschillen als dag en nacht en dat is bij het opvoeden van kinderen dus niet anders. Deze dingen doen wij mannen in de opvoeding.

1. Jouw harde, zware stem kan het verschil maken.

“En nu stil!” is toch iets anders dan het “gekoedie koedie koedie” uit een vrouwenkeel.

2. De beschermer

Misschien doe je het niet heel anders, maar een tweede persoon die zich even over de kleine kan ontfermen, tijdens een horrornacht is wel heel fijn.

3. Mannen zijn iets ruwer

We gooien de kinderen net wat hoger in de lucht, dagen de kleine iets meer uit, dit bevordert dus echt de creatieve processen in de hersentjes.

4. Mannen zijn gek en weer helemaal kind

Zorg alleen dat je vrouw geen foto’s maakt als jij in een princessenjurk en met een meisjesstem meedoet in een spelletje met je dochter.

5. De beste knuffels

Wellicht doe je niets anders en is je vrouw toch echt degene die precies snapt hoe een baby werkt, dan nog steeds rennen ze na een dag met mama te zijn geweest, in de armen van papa die uit zijn werk komt.

Sander de Heer en Floris Regouin zijn de leuke vaders achter de Papaklas. Tijdens een informele informatieavond krijg je alles te horen wat je moet weten als aanstaande vader in 2018. Samen met een klein groepje andere aanstaande vaders, kun je bovendien alle vragen stellen de je nog hebt. Voor Famme Baby schreven ze een serie artikelen om aanstaande vaders alvast een beetje voor te bereiden op deze nieuwe spannende periode in hun leven.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De Papaklas: Wat doe jij als man anders in de opvoeding?
Sluiten