Mooie dingen: Pampers komt met piepkleine luiers voor premature baby’s

Daphne de Groot 10 nov 2017 De baby

Er zijn van die dingen, daar worden wij gewoon blij van. En in dit geval gaat het om een piepklein  luiertje. Pampers brengt nieuwe luiers op de markt, speciaal voor baby’s die geboren worden tot 37 weken. En met de winst doen ze ook nog eens iets heel goeds: die gaat volgens Pampers terug naar de zorg voor premature kinderen.

Het is geen verrassing dat de luier alleen verkrijgbaar is voor ziekenhuizen, gezien het om kinderen tot 800 gram gaat. Het nieuwe wegwerpbroekje is drie maten kleiner dan de kleinste luier in het assortiment van Pampers en heeft zachtere materialen, een hechtstrip in plaats van klittenband en een betere pasvorm. Daarmee is de luier geschikt voor zelfs de kleinste premature baby’s die in de loop van het tweede kwartaal zijn geboren en bij de geboorte soms slechts 500 gram wegen. Eerder kwam Huggies al met een kleine luier, deze was voor kinderen rond de 900 gram.

Meer dan een marketingstunt

Een cynischer mens kan nu misschien denken ‘ah, mooie marketingstunt’. Maar volgens kinderarts en neonatoloog Angelique Hoffmann-Haringsma van het Fransiscus Gasthuis in Rotterdam kan het dragen van het luiertje een positieve invloed op de ontwikkeling van premature baby’s hebben. Dit stelt zij in het AD.

LEES OOK: Een pak Nutrilon kopen vanaf 25 euro aan boodschappen? Belachelijk!’

Angelique: ‘De huid van die kleintjes is ontzettend gevoelig voor allerlei prikkels. Je zit eerst lekker in de baarmoeder, beschermd in het vruchtwater, dan kom je er uit en krijg je allerlei prikkels op je lijf, in je neus en in je mond. Hun gevoelige huid heeft de zachtste materialen nodig en de luier moet net als de kleding goed passen, zodat er zo min mogelijk prikkels en directe afleiding ontstaan. Het openen en sluiten van een klittenband van een luier geeft negatieve prikkels. Het schuren van een niet goed zittende luier tegen de buik ook. De juiste luier kan dus voor meer rust en minder stress zorgen en dus een betere ontwikkeling van het kind opleveren’.

Pampers
De nieuwe kleine luier van Pampers.

Te vroeg geboren

Het is heel belangrijk dat een prematuur kindje zo min mogelijk negatieve prikkels krijgt. Bij negatieve prikkels vergeten deze premature baby’s even te ademen, daardoor krijgen ze een daling in het zuurstofgehalte en in de hartslag. Er worden elk jaar zo’n 13.000 Nederlandse baby’s te vroeg geboren.

Vond je dit artikel leuk? Like ons!

AD

Reageer op artikel:
Mooie dingen: Pampers komt met piepkleine luiers voor premature baby’s
Sluiten