Ouders geven baby die werd geboren tijdens de zonsverduistering heel bijzondere naam

Michael Eubanks en zijn vrouw Freedom (we verzinnen het niet, zo heet ze) waren op weg naar het ziekenhuis toen in de Verenigde Staten een complete zonsverduistering te zien was. Freedom was pas 3 september uitgerekend, maar ging toch maar even langs voor een check toen ze ‘s ochtends wakker werd met weeën. 

Van tevoren hadden Michael en Freedom al eens gegrapt dat als hun kindje tijdens de zonsverduistering geboren zou worden, ze het Eclipse moesten noemen. Onderweg naar het ziekenhuis beseften ze dat dat grapje met iedere wee steeds realistischer werd. Het stel uit South Carolina was eigenlijk van plan om thuis het natuurfenomeen te bewonderen, maar hun baby had heel andere plannen.

Violet Blaire

Een paar uur later was hun meisje geboren. Een gezonde baby van 6 pond met de naam… *tromgeroffel*… Eclipse.

De kersverse ouders waren eigenlijk van plan haar Violet Blaire te noemen, maar kozen op het laatste moment toch voor het eh, origineler alternatief.

LEES OOK: 43 gedachten die iedere vrouw die een babynaam moet bedenken heeft

Aandacht

De bijzondere naam heeft Michael en Freedom ontzettend veel aandacht opgeleverd. ‘Het is een fijn gevoel dat onze dochter even de aandacht van alle raciale – en politieke spanningen heeft weggenomen’, zegt de vader er over. Hoewel ze over het algemeen veel enthousiaste reacties krijgen, is er ook commentaar. ‘Maar wij zijn gelukkig. Gelukkig dat we ons kleine engeltje kunnen showen.’

Ze denken overigens dat ze hun meisje vooral ‘Clipsey’ zullen noemen. Clipsey heeft in ieder geval later een heel goed verhaal.

Wil je je kindje ook een bijzondere naam meegeven? Dit zijn de 19 mooiste babynamen geïnspireerd door de natuur.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Babble

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ouders geven baby die werd geboren tijdens de zonsverduistering heel bijzondere naam
Sluiten