De baby 28 dec 2017 Daphne de Groot

Met deze tips wordt Oud en Nieuw vieren met je baby een eitje (en heel erg leuk!)

Oud en Nieuw. Een topfeestje met veel alcohol en dansen tot diep in de nacht, toch? Nou, zodra je een baby hebt is dat wel voorbij. Niet dat je dat erg vindt. Zoals je er eerst niet aan moest denken om zonder je partner het nieuwe jaar in te gaan, geldt dit nu net zo goed voor je kleine. Maar het blijft natuurlijk wel leuk om het met je vrienden en familie te vieren. Hoe pak je dit aan? Wij geven je een paar tips!

Oud en Nieuw vinden wij typisch zo’n feestje dat je graag met andere mensen viert. Hoe tof is het om met vrienden en familie terug te kijken op een prachtig jaar, en te fantaseren hoe 2018 gaat zijn? Met een baby kan dit natuurlijk net zo goed. Er is alleen iets meer voorbereiding voor nodig. Houd rekening met de volgende dingen.

Alcohol

Zelfs al besluit je op de fiets te gaan (kleine kans), dan nog is het handig om een BOB aan te wijzen. Je baby kan immers elk moment wakker worden, en dan is het handig als jullie niet allebei te diep in het glaasje gekeken hebben. Mocht je nog borstvoeding geven dan is dat natuurlijk sowieso al een goede reden om het bij een colaatje te houden. Maak hier in ieder geval duidelijke afspraken over met je lief. Enne, alcohol is misschien uit den boze: eten mag natuurlijk wel! Zorg dat iedereen een feestelijk hapje maakt en voel je geen seconde schuldig over alle calorieën. Dat komt in het nieuwe jaar wel weer.  Met goede voornemens en zo.

Mooie outfit

Maak er wat bijzonders van! Het is misschien niet verstandig om veel te drinken, maar je kunt wel je best doen voor andere dingen. Koop voor de gelegenheid weer eens een jurkje dat je écht heel mooi vindt. Inderdaad, sweatpants zijn verboden vandaag! Trek je baby dat schattige smoking-rompertje aan en spoor je vent aan om zijn goede overhemd uit de mottenballen te halen. Voel je mooi. Word weer verliefd.

Ritme

Net zoals je anders een avondje uit zou gaan, wil je je baby het liefste zijn eigen ritme aan kunnen laten houden. Voed hem daarom op dezelfde tijden als je anders zou doen. Dit geldt ook voor zijn slaapschema. Wil je helemaal in de feestsferen blijven, neem hem dan mee in de Joolz Day² Iconic Black. In deze volledig zwarte kinderwagen ligt je uk lekker comfortabel waardoor hij fijn kan slapen. En de kinderwagen past ook nog eens volledig bij je feestelijke outfit. Win-win.

LEES OOK: 10 uitdagingen als je een fashionista bent én moeder wordt

Wakker maken?

De grote hamvraag is natuurlijk, maak je je baby wakker om 12 uur? Ons advies: laat ‘m lekker slapen. Als je ‘m wakker maakt moet je je echt afvragen voor wie je dat doet. Voor jou kan het misschien heel bijzonder zijn, het nieuwe jaar inluiden met je wakkere uk. Maar hij heeft er waarschijnlijk alleen maar last van als hij ruw uit zijn slaap gehaald wordt. Lekker laten liggen in die mooie Joolz Day² dus. Dan wordt 1 januari ook nog gezellig.

Vuurwerk

Het kan natuurlijk voorkomen dat je baby wakker wordt van het vuurwerk. Houd je babyfoon daarom in de gaten, maar probeer er ook niet té spastisch over te doen. Dat is niet nodig! Vuurwerk is prachtig om te zien, maar neem je baby niet mee naar buiten wanneer het meeste afgestoken wordt (zo’n beetje tussen 12 en 1 uur ‘s nachts). Ben je bekaf en wil je graag naar huis? Zorg dat de auto in de buurt geparkeerd staat of wacht gewoon nog eventjes tot het wat rustiger wordt buiten. Wordt je baby wakker van het vuurwerk? Troost hem en kijk hoogstens vanachter het raam naar de mooie knallen. Buiten is het koud, en op dat moment waarschijnlijk de laatste plek waar je baby wil zijn. En o ja, er is niet zoiets als ‘koud vuur’. Dus je baby een sterretje vast laten houden ‘omdat het zo schattig staat’ is het slechtste idee ooit.

Kijk tijdens Oud en Nieuw terug op een van de meest bijzondere jaren van je leven

En geniet. Want dat is Oud en Nieuw. Een feestje om met vrienden en familie terug te kijken naar wat er is geweest en wat er nog komen gaat. Te genieten van elkaar en de hoop dat het komende jaar nog veel mooier gaat worden dan het jaar dat achter je ligt. Gelukkig nieuwjaar!

In samenwerking met Joolz

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Met deze tips wordt Oud en Nieuw vieren met je baby een eitje (en heel erg leuk!)
Sluiten