De mama 24 mrt 2018 Janne Vogel

Mommy’s to be opgelet! Dit is waarom het krijgen van een orgasme goed is tijdens je zwangerschap

Orgasmes zijn natuurlijk altijd goed, maar voor zwangere vrouwen kan het extra fijn zijn om hun hoogtepunt te bereiken. Seks hebben tijdens je zwangerschap is goed voor je lichaam, je lichaamsbeeld, je hartslag én je relatie. Dezelfde voordelen als wanneer je niet zwanger bent, maar dan nog nét een beetje extra.

Haal dus maar uit je hoofd dat seks de baby op een of andere manier zal schaden, want dit is niet het geval. Om deze vier redenen is het juist belangrijk om tijdens je zwangerschap tot je hoogtepunt te komen. Vanavond nog, als je zin hebt. 😉

1. Je orgasme kan veel intenser zijn

Veel vrouwen ervaren tijdens hun zwangerschap intensere orgasmes, door betere doorbloeding van de vagina, schaamlippen en clitoris, en het verhoogde vochtgehalte in de buik. Hierdoor wordt je vagina veel gevoeliger. Ook kan het zijn dat je voor de eerste keer vaker achter elkaar klaarkomt. Wat je ook meemaakt, geniet er vooral van, want je baby zal nul last hebben van jouw sexy time.

2. Je bent in de mood

De kans is groot dat je na het eerste gedeelte van je zwangerschap opeens ontzettend veel zin krijgt in seks. Je lust is groter dan vóór je zwanger was en je voelt je heel snel geprikkeld. Dit komt onder andere doordat je tepels, schaamlippen en clitoris beter doorbloed zijn én door de hormonen die door je lijf gieren. Daarnaast hoeven jullie je natuurlijk geen zorgen meer te maken over bescherming…

LEES OOK: Ongemakkelijk! 13 x awkward seksmomenten tijdens de zwangerschap

3. Het helpt tegen stress

Orgasmes zorgen voor een adrenaline boost die op een fijne manier stress verlicht. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat seks je bloeddruk kan helpen verlagen, waardoor je je kalmer voelt en minder kans hebt op een hartaanval. Ook prettig: seks is ontspannend, dus ook nog eens hét geheim voor een betere nachtrust. Je weet wat je te doen staat.

4. Het vuur in je relatie blijft branden

Het is altijd goed om je verbonden te voelen met je partner door samen zo intiem mogelijk te zijn. In deze veranderende fase in jullie leven laat seks alles weer eventjes ‘normaal’ voelen en het brengt jullie letterlijk dichter bij elkaar door de afgifte van oxytocine, het zogenaamde bindhormoon. Uit onderzoek is gebleken dat oxytocine ervoor zorgt dat we ons emotioneel hechten en dat het ons sympathieker en meer ondersteunend maakt. En oja, het zorgt ook nog voor meer vertrouwen. Kortom: alle bouwstenen voor een goede relatie.

Parents.com

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Mommy’s to be opgelet! Dit is waarom het krijgen van een orgasme goed is tijdens je zwangerschap
Sluiten