De baby 28 nov 2017 Daphne de Groot

De wasbare luier maakt een comeback met deze Nederlandse POEP-UP STORE (ge-wel-dig)

Wasbare luiers zijn weer terug van weg geweest. Per kind slingeren we jaarlijks gemiddeld 260 kg luierafval de wereld in. Dat is aardig wat rommel, die geproduceerd, vervoerd, afgevoerd en opgeruimd moet worden. Niet bepaald duurzaam.

De moderne wasbare luier is een goed alternatief en is anno 2017 vrijwel even makkelijk in gebruik als de wegwerpluier. En dat steeds meer mensen de waarde inzien van deze duurzame luiers, is wel te zien aan de nieuwste Nederlandse aanwinst: de POEP-UP STORE. Het eerste wasbare luier warenhuis van Nederland.

Pop-up store

De pop-up winkel aan de Zwaanshals in Rotterdam heeft als doel moeder natuur een handje te helpen door de wondere wereld van de wasbare luier toegankelijker te maken voor alle nieuwsgierige, sceptische en stijlvolle mensen met kinderen. Met workshops, inloopspreekuurtjes, pas-mogelijkheden en natuurlijk de meest schattige wasbare luiers.

Voordelen wasbare luiers

De POEP-UP STORE is een wild plan van Sanne (29) en Mikkel (0,5). Sanne maakt zelf wasbare luiers en Mikkel draagt ze; een rolverdeling die beiden goed bevalt. Zo goed, dat ze de lol van wasbaar luieren graag met de wereld willen delen. Naast dat het goed is voor het milieu, heeft een wasbare luier volgens de bedenkers van de POEP-UP STORE nog meer voordelen. Sanne noemt de schadelijke stoffen die in gewone luiers zouden zitten, het feit dat kinderen vaak eerder zindelijk worden met wasbare luiers én dat het op de lange termijn veel goedkoper is.

LEES OOK: Duh, is dit waarom rompertjes zo gemaakt zijn?

Workshops

Naast het verkopen van wasbare luiers zijn er wasbare luier workshops voor dummies: een gezellig uurtje waar de voordelen, systemen, merken, wasadviezen, tips&tricks worden doorgenomen. Gevorderden kunnen met vragen terecht bij de poep-up specialist tijdens het inloopspreekuur. Verder kun je in de POEP-UP STORE terecht voor bio-babyshowers & gifts, luiers passen op afspraak, en kun je je vergapen aan het rete mooie assortiment.

De Grand Opening is op zaterdag 2 december om 11 uur, met bubbels en soepstengels en is voor iedereen! De POEP-UP STORE is geopend van 2 december 2017 tot 15 januari 2018 (wo t/m za van 10.00 – 17.00), en bij succes langer.

Dit is waarom je baby buiten laten slapen goed is voor zijn gezondheid

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De wasbare luier maakt een comeback met deze Nederlandse POEP-UP STORE (ge-wel-dig)
Sluiten