De mama 29 mrt 2018 Melissa Eissens

Open brief van moeder aan partner gaat viraal

Deze moeder van twee schreef een open brief aan haar man en smeekte hem daarin om meer in het huis te helpen. En met succes, manlief heeft ein-de-lijk geluisterd.

Celeste Erlach en haar man hebben een peuter en een baby. Maar vaak heeft zij het gevoel alsof ze de enige ouder in huis is. Ze is ten einde raad en schrijft een wanhopige lange brief en post die op de Facebookpagina ‘Breastfeeding Mama Talk’. Andere ouders konden zich goed herkennen in haar woorden. De brief werd werd meer dan vierduizend keer gedeeld en de reacties waren oneindig.

"Dear Husband,I. Need. More. Help.Last night was hard for you. I asked you to watch the baby so I could go to bed…

Geplaatst door Breastfeeding Mama Talk op zaterdag 17 maart 2018

De open brief

Ze begint met: “Gisteravond was moeilijk voor jou. Ik vroeg je om naar de baby te kijken, zodat ik vroeg naar bed kon gaan. De baby huilde. Krijste, echt waar. Ik kon hem van boven horen en mijn maag klopte van het geluid, me afvragend of ik naar beneden moest komen om je te ontlasten of gewoon de deur dicht moest doen zodat ik een broodnodige slaaprust kon krijgen. Ik koos voor het laatste.”

“Je kwam 20 minuten later de kamer binnen, terwijl de baby nog steeds paniekerig huilde. Ik wilde naar je schreeuwen. Ik wilde op datzelfde moment een heftig gevecht starten. Ik had de hele dag op de baby en de peuter gepast. Ik zou wakker worden met de baby om hem de hele nacht te voeden. Het minste wat je kunt doen, is hem een ​​paar uur in de avond vasthouden, zodat ik kan proberen te slapen. Slechts een paar uur kostbare slaap. Is dat te veel om te vragen?”, daarna vervolgt ze haar verhaal.

Met succes

Celeste, die ook deeltijds werkt, liet duidelijk weten hoe graag ze wat meer hulp in het huis zou willen hebben, zodat ze wat meer slaap zou kunnen hebben en steun bij het opvoeden van hun kinderen. Ze vertelde Metro dat ze ten einde raad was, omdat de gesprekken met haar man niet voor vooruitgang zorgde. Uiteindelijk besloot ze maar om alles van zich af te schrijven, en met succes. Haar man heeft haar brief gelezen, meerdere keren. En hij heeft het licht gezien, eindelijk, vertelt Celeste.

Reacties

Veel moeders geven aan sympathie te hebben voor Celeste en zeggen dat ze haar ervaring die van hen weerspiegelt. “Nadat we ons eerste kind hadden waren wij dit. Ik had dit zelf kunnen schrijven”, zegt een van hen. “Ik heb me precies op deze manier gevoeld vandaag. Mijn man is een geweldige vader en echtgenoot, maar soms heb ik gewoon hulp nodig”, zegt een andere moeder. Nu hopen dat alle vaders surfend op het web deze brief toevallig ook tegenkomen!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Open brief van moeder aan partner gaat viraal
Sluiten